הוא סמיך, מזכיר רגעים של פעם, של ילדות לצד צלחת מרק מחממת ומשביעה, ובעיקר מאוד קל להכנה וטעים בטירוף.
ואגב, אין בעיה לוותר על הברוקולי אבל אני ממש ממליצה לכם לא לוותר על הגזר או הבטטה, הם אלה שמוסיפים רכות ומתיקות טבעית.
מרק גריסים
מצרכים:
1 בצל גדול, קלוף
4 שיני שום, קלופות
2 כפות שמן זית או קנולה
1 ו-1/2 כוסות גריסים, שטופים היטב
12 כוסות מים רותחים
1 קישוא או זוקיני
2 גזרים או 1 בטטה
1/2 ראש ברוקולי – לא חובה
1 כפית שטוחה כורכום או 1 ס”מ שורש כורכום מגורד דק
1 כפית שטוחה פפריקה מתוקה
1/2 כפית פפריקה חריפה
2 כפות מלח
1/2 כפית פלפל שחור או לבן
2 כפות א. מרק ירקות – לא חובה
אופן הכנה:
– קוצצים את הבצל והשום ומטגנים בסיר גדול עם שמן זית במשך 5-7 דקות או עד שהבצל מתרכך.
– מוסיפים גריסים, מים רותחים ותבלינים (כורכום, פפריקה חריפה ומתוקה, מלח, פלפל שחור וא. מרק עוף/ירקות) ומבשלים במשך 30 דקות על אש בינונית עד שהגריסים מתרככים.
– בינתיים מגרדים על פומפיה, על החלק הגדול יותר, את הקישוא והגזרים או הבטטה וקוצצים את פרחי הברוקולי לפרחים קטנים.
– מוסיפים את הירקות לסיר וממשיכים לבשל עד שהירקות והגריסים רכים. אם צריך, מוסיפים עוד מים רותחים. שימו לב שהמרק מסמיך מאוד אחרי שהוא מצטנן כי הגריסים ממשיכים לספוג נוזלים, אז אם אתם אוהבים את המרק שלכם נוזלי יותר, תוסיפו יותר מ-12 כוסות.
– זה גם הזמן לבדוק תיבול ולראות אם צריך עוד מלח. תלוי מאוד אם השתמשתם בבטטה או גזר ואם הוספתם פפריקה חריפה או לא.
הערות, הארות ושדרוגים:
– אפשר להוסיף למרק תפוח אדמה מגורד בזמן הוספת הקישוא והגזר.
– במקום גזר או בטטה אפשר להשתמש בדלעת או דלורית.
– בזמן הוספת הירקות ניתן להוסיף ענף סלרי קצוץ דק מאוד.
– המתכון הזה מעולה גם כתבשיל ולא רק כמרק. כל מה שצריך זה להוריד 2 כוסות מים מהמתכון ויהיה לכם תבשיל גריסים משגע שאפשר לאכול כתוספת לצד בשר או כמנה בפני עצמה.
אפשר להחליף את הגריסים בפתיתים? התמונה הזכירה לי תבשיל פתיתים מנחם שפעם אכלתי ומאז לא מצליחה להתחקות אחר הטעם
היי רחלי, אני רוצה להוסיף עוף לתוך המרק.
איך אני עושה זאת?
לטגן קודם את העוף?
תודה רבה
המרק יצא מדהים!
כל-כך פשוט וטעים.
מה שכן- אני הייתי מורידה לרבע כפית את הפפריקה החריפה אם מכינים לילדים.
תודה רחלי! 🙂
יצא כלכך טעים שלקחו עוד
ניתן להקפיא?