את המתכון הזה, בגרסה מעט אחרת, הכנתי וצילמתי לפני 6 שנים (כן כן, התמונות עוד מאז). הרעיון היה לייצר דונאטס שלא מצריך טיגון מבלילה של עוגת שוקולד.
תחשבו על מיני עוגות שוקולד שאפשר לקשט כל אחת מהן איך שאוהבים.
מה שכיף ברעיון הזה, שאפשר לייצר זמן מתוק עם ילדים ולתת להם להכין את הבלילה, למלא את השקעים של הדונאטס, לטבול בשוקולד אחרי האפייה וגם לעטר בסוכריות או בכל קישוט אחר שהם רוצים. שימו מולם קעריות קטנות עם אופציות לעיטור ותראו כמה אושר.
ובכלל, כיף גדול להביא מגש כזה ליום הולדת, לגן (כל אחד מקבל את הדונאטס שלו), לארוחה משפחתית או למסיבה.
ולשאלת השאלות 🙂 באיזה תבנית מכינים את הדונאטס. אז ככה, אפשר להכין אותם במכשיר מולטיקייק שמייצר מיני דונאטס ואפשר גם בתבניות סיליקון או ברזל בצורת דונאטס שנמכרות בחנויות אפייה. פה תוכלו למצוא תבניות כאלה בעלי אקספרס ויש עוד תבנית נהדרת בגודל קצת אחר. אם אתם רוצים לרכוש באמזון אז הנה תבנית נהדרת של חברת וילטון האיכותית ויש גם את תבנית הסיליקון הזאת באמזון שאני מאוד אוהבת להשתמש איתה.
– את תוצרת בית, החוברת הכי הכי שווה לחג כבר רכשתם? אתם חייבים <3
– הכנתם? אל תשכחו לשתף אותי בתמונות בעמוד האינסטגרם או בקבוצת הפייסבוק.
– רוצים את כל המתכונים הכי שווים ישירות למייל שלכם? הרשמו כאן לעדכונים (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
מיני עוגות דונאטס בציפוי שוקולד וסוכריות
מצרכים ל-20 עד 30 דונאטס תלוי בגודל:
2 ביצים L
1/2 כוס (100 גרם) שמן צמחי
1 מיכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה או לבישול או חלב או קרם קוקוס
1/2 כוס (100 גרם) סוכר לבן
1/4 כוס (60 גרם) סוכר חום בהיר או כהה
1/3 כוס (50 גרם) קקאו איכותי, מומלץ מאוד לנפות
1 כוס (140 גרם) קמח לבן
1 כפית (5 גרם) אבקת אפייה
לציפוי:
150 גרם שוקולד חלב או מריר או לבן או רובי
2 כפות שמן
לעיטור מעל (לבחירתכם):
סוכריות צבעוניות
אגוזים קצוצים
קוקוס קלוי או לבן
גילופי שוקולד או שוקולד קצוץ
שברי עוגיות כמו לוטוס או אוראו
עדשים צבעוניות
אופן הכנה:
– בקערה מיקסר עם וו גיטרה (או בקערה גדולה רגילה) שמים ביצים, שמן, סוכר ושמנת. מערבלים עד שהבלילה חלקה. אפשר עם וו הגיטרה או בעזרת מטרפה ידנית.
– מוסיפים קקאו (עדיף מאוד לנפות כי הוא נוטה לייצר גושים), קמח ואבקת אפייה ומערבלים/טורפים עד שהקמח נטמע היטב בבלילה.
– מעבירים לתבנית מיני דונאטס משומנת היטב או למכשיר מולטיקייק, ואופים בתנור שחומם מראש ל-165 במשך 20 דקות או עד שקיסם המוחדר למרכז הדונאטס יוצא עם פירורים לחים. שימו לב! אם אתם מכינים בתבנית לא למלא יותר מ-3/4 גובה כי הבלילה תופחת בתנור.
– בינתיים ממיסים במיקרו, בפולסים של 30 שניות, את השוקולד עד שנוצר רוטב שוקולד מבריק. מוסיפים את השמן ומערבבים. שימו לב שאם רוטב השוקולד לא מספיק נוזלי אפשר להוסיף עוד טיפל’ה שמן ולערבב היטב היטב עד שהוא נטמע לגמרי. מעבירים לקערה יחסית שטוחה שיהיה קל לטבול בפנים את הדונאטס.
– ממתינים שהדונאטס יתקררו מעט ואז טובלים כל מיני עוגה כזאת בשוקולד שאוהבים ונפטרים מעודפי שוקולד.
– מעטרים בכל קישוט שרוצים וזוללים.
הערות ושדרוגים
– שומרים את הדונאטס בחוץ בקופסה סגורה או במקרר. אם שומרים במקרר מומלץ להוציא רבע שעה לפני האכילה.
– רוצים עוגה לבנה ולא שוקולד? ממירים את כמות הקקאו בקמח ומוסיפים 1 כפית תמצית וניל איכותית.
– כדי לקבל ציפוי בצבע ורוד אפשר להשתמש בשוקולד רובי או בשוקולד לבן עם ממש מעט צבע מאכל.
היי
נראה מוש
אפשר לעשות את הצורה בתבנית רגילה שלא מיועדת לדונאטס?
מי קוקוס יכולים להחליף קרם קוקוס?
היי
הזמנתי תבנית סיליקון מהקישור שלך מעליאקספרס אבל הגיעו דונאטסים פיציייים היה ממש סיוט להכין😫
איזה גודל מומלץ ממה ששלחת?
תודה
מתכון מושלם!! יצא לי בול כמו בתמונה שלך.
תודה 🙂
אפשר להחליף סוכר חום בלבן באותה כמות? תודה
הם יצאו מושלמים!! כמו כל המתכונים שלך 😃
רציתי לדעת האם ניתן להקפיא אותם? ואם כן, אחך מפשירים? תודה רבה
האם אפשר להקפיא?
אפשר ♥
תודה על המתכון קל וטעים!
כמה זמן נשמר בהקפאה והאם ניתן לשמור עם הציפוי?
עדיף לשמור במקפיא ללא הציפוי ונשמר בקופסה סגורה במקפיא בערך חודש וחצי.
היי אם נשאר לי מהבלילה אפשר להשאיר במקרר ולהכין יום למחרת?
איזה באסה ממש חבל, אין לזה טעם בכלל של דונאטס זה ממש מרגיש כמו עוגת שוקולד בצורה של דונאטס יש מצב שעשיתי לא נכון?
היי איך אני אמורה
לעשות את הצורות..?
אבל ניראה ממש טוב
האם ניתן לדעתך להמיר לקמח ללא גלוטן? למשל “כרגיל”
וואו יצא מהמם החלפתי את הקקאו בקמח והתמצית וניל יצא טעים בטרוף
חייב קקאו
היי,
אפשר בציפויי חמאת קקאו במקום השמן?
ואם כן כמה גרם חמאת קקאו?
תודה
היי,
איך אפשר להכין ציפוי שיישאר נוזלי לשימוש אחרי שעתיים- שלוש?
אני רוצה להכין את זה כפעילות למפגש, אבל צריכה להכין מראש.
ציפוי לבן וציפוי חום
תודה