3 שעות ישבתי על הטקסט הזה, שאתם בעצם לא רואים כאן. כתבתי ומחקתי, סיפרתי על השבועות הארוכים והמתישים שעברו עלי, על כמות העבודה, על המחסור בשעות שינה, על אינספור המחשבות שמתרוצצות בראש.
אבל אז החלטתי לסמן את כל המילים שנשפכו על המסך וללחוץ על מקש ה-Delete. פתאום הרגשתי שבמקום שהכתיבה תשחרר היא רק הכבידה. מחקתי ומיד שמרתי את הקובץ, ריק ממילים ותחושות, דף חדש.
אז הנה אני פותחת דף חדש שכל כולו שיר הלל לקיץ. לפירות המתוקים, לשמש שבחוץ, לטעמים החמוצים-מתוקים.
למרות שרוב חיי ניהלתי מערכת יחסים מאוד בעייתית עם הקיץ, דווקא השנה אני מצליחה להבין את העונה הזאת יותר, להבין ולאהוב. אני מחייכת כשאני יוצאת מהעבודה בשעה 18:30 ועדיין יש אור, שמחה לגלות אפרסק מתוק, פטל אדום שמחבר נקודות עסיסיות ועגבניות שמש בטעם של סוכרייה. ואני בעיקר שמחה שהשמש מפציעה בבוקר ומעירה אותי מוקדם, הרבה לפני השעון המעורר של השכנה והרבה לפני שכל המיילים מתחילים להגיע.
השעתיים האלה בבוקר הן הזמן שלי לשים מוזיקה, להכין ארוחת בוקר, להתיישב על השטיח בסלון ולהסתכל החוצה. מסך המחשב עדיין סגור בחדר, הנייד נשאר בפינת אוכל והיחידה שמפרה את השקט היא הציפור עם המקור הצהוב שמגיעה לבקר ולזלול לי קצת מהבזיליקום במרפסת.
עוד מעט, אני יודעת, תתחיל המולת היום. אבל בינתיים, בינתיים אני נהנית מהרגעים הקטנים האלה שמחדירים אנרגיה לכל חלק בגוף.
רציתי לסיים את הפוסט כאן ולהעביר אתכם ישר למתכון, אבל אז איך תדעו מה יש בו, איך תדעו שהשילוב בין היוגורט החמצמץ לשוקולד הלבן הוא בדיוק מה שהגוף שלנו זקוק לו בחום הזה? טוב נו, זה ומים קרים.
איך תדעו שהפירות שבחרתי בשוק הם הדבר הכי טוב שהקיץ הביא איתו, שהשילוב בינהם ובין המוס והעוגיות למטה הוא גן עדן של עדינות ורוך. ובכלל, איך תגלו שכל כך קל להכין את העונג הזה ושכל מה שצריך זה להשקיע ולבחור פירות איכותיים. כאלה שלא בילו ימים שלמים במקררים של הסופר.
הנה, עכשיו אתם יודעים.
נ.ב
אני יודעת שתשאלו אז אני מקדימה תשובה לתהייה – את התבנית של הביצים אני קונה בעלי אקספרס. אפשר להשתמש בהן כמה פעמים כל עוד לא פילחו לכם אותן (יום יבוא ואני אפרוץ לבתים של אנשים ואחפש את כל תבניות הביצים שהשאילו מהבית שלי ?).
נ.ב-2
המתכון הוא חלק מפרויקט מבשלים ביחד שבו בכל חודש (אל תאמינו לי, זה קורה פעם בחודשיים) מתאגדים מתכונאים מרחבי הרשת כדי ליצור מנות בנושא משותף. מנחשים מה היה הנושא הפעם? טוב, אגלה לכם – פירות קיץ! את כל המתכונים של החברים המוכשרים תוכלו אגב למצוא ממש בסוף הפוסט הזה אז אל תפספסו.
מוס יוגורט ושוקולד לבן עם פירות שאוהבים
מצרכים למוס:
150 גרם שוקולד לבן, שבור לקוביות
80 מ”ל (1/3 מיכל) שמנת מתוקה 38%
200 מ”ל (1 מיכל) יוגורט בטעם טבעי
1 כפית תמצית וניל איכותית
250 מ”ל (1 מיכל) שמנת מתוקה 38%
כף אבקת סוכר
להרכבת הקינוח:
15 עוגיות חמאה קנויות (תחליפים בהערות למטה)
פירות שאוהבים: פטל, אוכמניות, דובדבנים, מנגו, קיווי, אפרסק, אננס, פסיפלורה, נקטרינה, ענבים
אופן הכנה:
– מניחים את השוקולד בקערה ומוסיפים 80 מ”ל שמנת מתוקה. מחממים במיקרו, בפולסים של 30 שניות, ומערבבים בין לבין עד שנוצר גנאש שוקולד חלק. מניחים בצד לצינון של 10 דקות.
– מוסיפים לשוקולד המומס את היוגורט והוניל ומערבבים היטב עד שהיוגורט נטמע לגמרי בשוקולד. מניחים בצד.
– מקציפים את השמנת המתוקה (250 מ”ל) עם אבקת הסוכר עד ליצירת קצפת יציבה.
– מוסיפים לקצפת את השוקולד עם היוגורט ומקציפים ממש מעט, בערך 10 שניות, עד שהתערובות מתאחדות. אם צריך, מערבבים עם לקקן עוד קצת, העיקר לא להקציף יותר מדי.
– מרכיבים את הקינוח: מפוררים בתחתית כוס או ביצה שקופה מפלסטיק עוגיית חמאה. מזלפים מעל מוס יוגורט ושוקולד לבן ומקשטים בפירות שאוהבים (חתוכים לקוביות או פרוסות).
הערות ושדרוגים:
– בעונה אפשר להשתמש כמובן גם בתותים.
– רוצים להפוך את הקינוח לשוקולדי? מפוררים למטה עוגיית אוראו ומקשטים מעל בשברי מקופלת או כל חטיף שוקולד אחר שאתם אוהבים כמו פסק זמן, קליק, טורטית וכדומה. עוד אופציה מהממת היא להשאיר מעט מקום בחלק העליון של הקינוח ולזף גנאש שוקולד מריר (ממיסים שוקולד ושמנת באותה כמות). ייוצר לכם קינוח של מוס יוגורט ושוקולד לבן עם שכבת טראלפס שוקולד מושחתת.
– במקום עוגיות חמאה אפשר להשתמש בביסקוטי (לשונות חתול) שטובלים מעט בחלב או עוגיית אוראו מפוררת או עוגיות לוטוס או עוגיות שוקולד צ’יפס.
– אוהבים קינוחים חמצמצים? מזלפים מעל מוס היוגורט 2 כפות קארד לימון (מתכון ממש כאן).
– את תבניות הביצים מפלסטיק אפשר למצוא בעלי אקספרס.
– אפשר כמובן להכין את הקינוחים גם בכוסות שקופות ואפילו בקערת טרייפל.
נראה נהדר! הקווי הצהוב באמת מוצלח, אבל איפה מצאת קווי ירוק בעונה הזאת (מאחד שעבר 4 סופרים ו-9 ירקניות ולא מצא)
מהמם וממש עושה חשק ♥
כפרות עליך <3
גן עדן שלם בביצת הפתעה אחת. מקסים ומעורר תיאבון
תודה רבה 🙂 מאוהבת בביצים האלה
נפלא, נראה כל כך קייצי וטעים. הצילומים נפלאים 🙂
תודה רבה רבה! נשיקות <3
כמה צבעים (ובטוח גם טעמים!) בקפסולה קטנה אחת.. מדהים!
אכין עם הילדים.. הם ישתגעו על זה…
והצילום – מהמם..
איזה כיף שאהבת <3 תודה מקסימה
זה הקינוח לארוחת שבת מחר תודה מתוקה נראה הכי טעים קייצי ומקסים כמו תמיד
איזה כיף. ספרי איך יצא <3
צבעוניות מהממת, אין על פירות הקייץ ומה שאפשר להכין מהם , הכל נראה מדהים בזכותם והצילומים הורסים
תודה רבה רבה!
נראה כל כך קליל ומרענן. קינוח כייפי ליום קיץ חם ומגניב.
תודה מקסימה
איזה חתיך רחלי! 🙂 מושלם לקיץ
תודה רבה מותק <3
איזה מהממים! הייתי שמחה לקבל כזה קינוח!
יאללה לשלוח לקינדר שירעננו קצת את היצע ביצות ההפתעה שלהם!
חחחח חלום שלי להרכיב קינדר חדש <3
קיווי צהוב??? את זה לא הכרתי..
אחלה מתכון, קליל וטעים!
קרוטית אהובית!
שיר הלל את!
איזה צבעוניות משגעת. מקסים!
וכל הכבוד על הפרויקט השמח הזה?
אהובה אחת. תעשי חיים גם בשבילי בחו”ל!
מלכה! תודה!
עשיתי ויצא מעולה. תודה! היכן כדאי לאחסן – במקרר או בפריזר?
איזה כיף לשמוע! הספקת לצלם במקרה שאני אשוויץ לכולם? 🙂
במקרר.
היי נראה מדהים תודה על השיתוף. אם אני מארחת 15 אנשים בערך. האם הכמות הזו תספיק?
על הקשקש 🙂 עדיף להכין כמות וחצי
נראה מהמם !!!
מתי מומלץ להוסיף את הפירות? האם אפשר להכין מראש (כולל הפירות החתוכים) ולשמור במקרר עד ההגשה (בערך 6 שעות מראש)?
אני אוהבת לשים את הפירות ביום ההגשה ולא לפני. 6 שעות זה בסדר. העיקר לשמור במקרר 🙂
לכמה ביצי הפתעה הכמות של העוגיות והמוס הספיקו? מה נפח הביצה?
היי, האם ניתן לטבען את הקינוח עם יוגורט סויה טבעי וקצפת צמחית או קרם קוקוס?