אני אוהבת תירס
טרי ישר מהקלח, מבושל משקית הקפואה, טחון לפולנטה ואפילו כקמח בתוך עוגה שמזכירה ממליגה.
אמא שלי מספרת שבדרך לבית החולים, כשהיא בחודש תשיעי, היא עצרה בדוכן שמכר קלחי תירס חמים והתענגה על הגרגירים הצהובים והמתוקים. אולי זאת הסיבה שכמה שעות אחר כך נולדתי אני, עם אותה אהבה לתירס כמו של אמא.
בתקופת הצבא יכולתי לחיות ימים שלמים על גרגירי תירס מקופסת שימורים לצד קוטג’, ולימים, כשהתאהבתי במטבח, הכנתי מהשילוב הזה מאפים קטנים שהפכו לאחת מארוחות הערב האהובות עלי. גם כי הם טעימים בטירוף וגם כי מכינים אותם באמת בדקה ואחר כך אפשר לשמור במקרר ולחמם כשרוצים ארוחה קלה, עדיף לצד ירקות חתוכים.
מדובר בעצם במתכון הכי בסיסי שיש שאפשר לשדרג בהמון אופציות. להוסיף כמה זיתים קצוצים, 6-10 עגבניות מיובשות קצוצות או 1/3 צרור עשבי תיבול קצוצים (כוסברה תעבוד כאן מדהים אבל גם עירית ובצל ירוק). אפשר גם להוסיף ירק כמו קוביות גמבה קטנות או קוביות בטטה – חשוב לחתוך קטן כי זמן האפייה קצר יחסית.
אגב, המאפינס האלה ישמחו גם לשומשום או גרעיני חמנייה/דלעת מעל (לפני האפייה כמובן).
ודבר אחרון – אני יודעת שרבים מכינים מאפינס תירס לילדים, בין אם זה לגן, למסיבות או כארוחת ערב, ומחפשים אלטרנטיבה קצת יותר בריאה. אז במיוחד בשבילכם, כתבתי למטה בהערות איך אפשר לשנות את המתכון כך שיהיה בריא יותר. וגם: שימו לב שיש כאן רק 1/2 כוס קמח על כמות די גדולה של מאפינס, שזה די מגניב 🙂
מאפינס תירס
מצרכים (ל-17 מאפינס בגודל בינוני):
1 קופסה קוטג’ (או: ריקוטה \ גבינה לבנה) – עוד אופציות למטה בהערות
3 כפות שמן
3 ביצים L
50 גרם (בערך חצי כוס) גבינה צהובה מגורדת דק
1/2 כפית מלח ומעט פלפל שחור
1/2 כוס קמח לבן
1 כפית שטוחה אבקת אפייה
1 קופסת שימורים גרגירי תירס – מסוננים מנוזלים
אופן הכנה:
– בקערה בינונית שמים קוטג’, שמן זית וביצים וטורפים היטב.
– מוסיפים גבינה צהובה, מלח ופלפל וטורפים.
– מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים עם כף עד שאין גושי קמח.
– מוסיפים תירס, ללא הנוזלים, ומערבבים עם כף.
– מעבירים למנז’טים יציבים (מקרטון) או מנז’טים מנייר ואז חשוב לשים אותם בתוך תבנית שקעים ולשמן עם תרסיס שמן, וממלאים עד 3/4 גובה.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות במשך 25-30 דקות או עד שהחלק העליון זהוב.
הערות ושדרוגים
– לגרסה בריאה יותר: ממירים את הקמח בקמח כוסמין, מורידים את כמות השמן ל-2 כפות ומשתמשים בשמן זית. ניתן להפחית את כמות התירס לחצי ולהוסיף במקום קוביות קטנות של גזר או אפונה או קישואים.
– במקום 1/2 מכמות הקוטג’ ניתן לשים גבינה בולגרית, פטה או כל גבינה קשה אחרת. קחו בחשבון שהגבינות האלה מלוחות אז לא להמיר את כל כמות הקוטג’ אחרת יצא מלוח מדי.
– במקום שמן אפשר להשתמש במיונז באותה כמות.
הקטנה התלהבה מהצלחת ואני התלהבתי מההרכב.
יעבוד עם קמח תופח או שעדיף קמח וא. אפיה? (פשוט התופח שלי הוא קמח מלא שאני אוטומטית משתמשת בו במקום התופח הרגיל).
תודה ושיעבור בקלות המשך השבוע.
נשמע מעולה!
אם אין לי תירס משימורים, תירס קפוא יעשה את העבודה?
מתכון מושלם!
מכינה אותו לארוחת עשר בבית הספר.
קמח מלא גם אפשרי?
כן. אבל צריך עוד קצת נוזלים או כף שמן נוספת או כף מיונז או 2 כמות שמנת מתוקה/לבישול
היי,
קראתי את התגובות הקודמות אבל לא הבנתי האם אפשר להשתמש התירס קפוא במקום תירס שימורים?
כן אפשר להשתמש בתירס קפוא ואפילו רצוי.
הכנתי הבוקר עם שאריות מקמח מצה ויצא נהדר! פתרון נפלא, צריך להוסיף קצת יותר נוזלים.
אני החלפתי בקמח כוסמין מלא לאותה כמות שרשומה, אך השתמשתי בביצים מידה XL ולכן לא הוספתי עוד נוזלים ויצא מושלם! המאפינס גרפו המון מחמאות (גם ממבוגרים)!
יצאו יפים וטעימים, אבל נדבקו לחלוטין למטרות הנייר. הייתי צריכה לשמן את הנייר?
גם אצלי אותו הדבר, מנסה להוריד את הנייר ויורד חצי מאפין 🙁 צריך כנראה לשמן את הנייר.
אני השתמשתי במנז’טים מקרטון אז לא נדבק אבל במנז’טים מנייר אולי באמת כדאי לשמן, אני אוסיף את זה בהערות.
אני שימנתי ועדיין נדבק:(
אבל יצא נהדר
לא השתמשתי במנג’טים בכלל, שמתי ישר בתבנית סיליקון, שימנתי אותה (אפילו לא הייתי יסודית במיוחד) והייתה אפס הידבקות.
אני השתמשתי במנז’טים מקרטון אז לא נדבק אבל במנז’טים מנייר כדאי לשמן, אני אוסיף את זה בהערות.
מתכון כיפי! תודה!. לכמה שקעים בתבנית סיליקון זה יספיק להערכתך (פלוס מינוס) ?
הכנתי היום עם ילדה בת 4. או יותר נכון היא הכינה, אני רק הקראתי את הרכיבים. מתכון קליל, כיפי והכי חשוב- טעים!! הכנו מקמח לבן וכוסמין (חצי חצי) ושמן זית. יצא מושלם!!!! המון תודה על מתכון שיאומץ אצלנו בכיף, גרמת לילדה בת 4 להיות גאה בעצמה שהכינה ארוחה לכל המשפחה-תודה!
איזה כיף גדול. ממש מרגש לשמוע!
הכנתי בדיוק לפי ההוראות, רק בתבנית ולא כמאפינס. אפיתי יותר זמן בהתאם לגודל, אולם התוך עדיין נוזלי לחלוטין, למרות שלמעלה כבר די שחום וחוםהתנור הוא 170 מעלות…
לנסות לאפות עוד או שכבר לא יתייצב לי?
שימי לב שהתבנית באמצע התנור ולא למעלה מדי או למטה מדי ושהתנור לא במצב טורבו אלא רגיל ותמשיכי לאפות. אם החלק העליון כבר שחום את יכולה לכסות ברדיד אלומיניום.
לא אמורה להיות בעיה ופשוט תני לזה עוד אפייה עד שזה יתייצב.
היייי:) רוצה להעשיר עוד בחלבון, אפשרי לדעתך להחליף את הקמח הלבן לקמח עדשים כתומות? אם כן- לאיזו כמות?
אפשר להוסיף ביצים קשות במקום תירס?
ממש מעולה! יופי לארוחת ערב
האם צריך לבשל לפני את האפונה והגזר? אם אני רוצה להוריד את התירס.
הכנתי עכשיו במסגרת סיום חמץ
יצא מעולה אכלתי חצי לבד ???
היי
מתכון מעולה
מכינה אותו שוב ושוב
מה דעתך אפשר להוסיף ברוקולי וגזר?
צריך לבשל לפני?
תודה
שמחה ממש שאהבת.
אפשר ברוקולי קצוץ דק (מבושל או טרי – שניהם יצאו מצוין).
לגבי גזר – אפשר גזר אחד מגורד דק.
המתכונים שלך מעולים ! וכבר השתמשתי בכמה 🙂
יש משהו שאפשר להוסיף במקום גבנצ?
הי מה אפשר לשים במקום הביצים? לתינוקת אלרגית
היי רחלי, מה דעתך – האם ניתן להכין ולהקפיא? כמה זמן יישמר במקפיא? ובמקרר?
אפשר להקפיא חלק
נראה לי אחלה לקחת לגן לארוחת 10
הכנתי עם קמח כוסמין מלא, ושמן זית בכמות המקורית. אמור היה להשמר לבקרים של הלימודים, אך לא שרד את הערב. מתכון מעולה! מזל שבאמת 5 דקות עבודה… המון תודה.
היי, האם אפשר להשתמש בשיבולת שועל במקום בקמח?
מחפשת אלטרנטיבה נטולת חיטה עקב רגישות…
יצא מעולה תודה רבה! הכנתי עם חצי קוטג וחצי צפתית
הי רחלי, אני צריכה להכין לגן של הילדה כ-30 מאפינס. האם ניתן להכפיל כמויות?
בטח, אין בעיה
הי רחלי, להכפיל גם את כמות הביצים? 6 ביצים לכוס קמח נשמע לי מוגזם
הכנתי אותם בשבת לפיקניק קהילתי. גם הילדים וגם המבוגרים טרפו אותם וביקשו אח”כ את המתכון.
קלים להכנה ומושלמים בטעם.
תודה רחלי ❤
היי רחלי, לכמה להערכתך יספיק באינגליש קייק?
אפשר לעשות המתכון בגרסה לפסח? במקום קמח רגיל להשתמש בקמח מצה?
תודה!
מתכון מצויין. גם ילדים קשים באוכל טורפים. וכל כך מהיר. מושלם . תודה
הכנתי לפי המתכון רק בלי התירס ובלחץ יצאו לי שבע מאפינס, אז איך יצאו לך שבע עשר.
איזה גודל של קופסאת תירס צריך? או כמה גרם של תירס צריך?
הי רחלי, אם אני צריכה להכין כמות גדולה ורוצה להכין את הבלילה לילה לפני ולאפות בבוקר כדי שיהיה טרי – היא תשרוד במקרר? לחילופין – המאפינס שורדות במקרר לילה אחד?
היי רחלי!
אני תמיד נהנית מהמתכונים שלך, אז קודם כל תודה.
ושאלתי, באיזה גודל תבנית אפשר לעשות במידה ולא מעוניינים במאפינס?
תודה רבה!
תודה רבה, שמחה לשמוע!
אפשר בתבנית אינגליש קייק.
היי,
אפשר לדעתך להשתמש בתירס מתוק טרי. יש לי כמות גדולה ומחפשת לעשות בזה שימוש. אם כן, כמה גרם לדעתך? והאם כדאי לבשל אותם טיפה לפני האפיה ?
תודה מראש,
היי, אפשר כמויות במשקלים לגבינה ותירס? תודה!
הי, נשמע מעולה!
אפשר לותר על הגבינה צהובה, או שהיא הכרחית?
ועוד שאלה ניראה לך ילך עם זיתים במקום תירס?
אתמול בדיוק הכנתי עם זיתים 🙂 יצא מצוין אם כי הוספתי גם קצת תירס לאיזון כי הזיתים טיפל’ה מלוחים בעיני
לגבי הצהובה, אפשר בלי
תודה
היי, אני גרה בארה״ב, תוכלי לציין כמה גרם קוטג׳ יש בקופסה? תודה!
התתכון מעולה
היי,
האם אפשר להשתמש התירס קפוא במקום תירס שימורים?
אפשר להפוך לפשטידה?
אם כן, כמה זמן לאפות?
בטח אפשרי, תוסיפי עוד 5 דקות בערך
היי רחלי
קודם כל אני ממש אוהבת את המתכונים שלך(:
יש דרך אולי להמיר את הקוטג’ במשהו אחר שיהיה בעצם בלי גבינה?
אבל עדיין יצא טעים.
ממש אשמח לשמוע על רעיונות.
תודה
נשמע מתכון מעולה, באיזה גודל המאפינס?
יש כל מיני גדלים..
אשמח לדעת מה לקנות.
תודה!
את יכולה כל גודל, מקסימום יספיק לך ליותר או פחות מאפינס
יצא נפלא הילדים טרפו (וגם אני…)
יצא נפלא עם קמח מלא וללא גבינ”צ
היי!
במה לדעתך אפשר להחליף את הביצים?
תודה 🙂
היי, במידה ואני רוצה להשתמש בתירס קפוא (סנפרוסט), מה הכמות שצריכה להשתמש בה?
הי, ילד שלא אוהב ריח של ביצים …במה ניתן להחליף? תודה 😉
היי,
ניסיתי לחפש כמה פעמים במתכון ובתגובות ולא מצאתי, אשמח לעזרתך.
איזה משקל החבילת שימורים? פשוט בסופר יש כל מיני משקלים…
יש של 550 גרם, של 400, ושל 200. איך אני יודעת איזה גודל? והאם לפני סינון או אחרי? תודה!
היי, אפשר להשתמש בתירס קפוא? באיזו כמות? והאם להפשיר קודם?
תודה! 🙂
הכנתי עם קמח כוסמין, הילדים פה טרפו את הכל, אפילו לא הספקתי לטעום!
הצלחה מטורפת!
תודה.
אפשר עם כרובית של סנפרוסט? ומה תהיה הכמות?
אפשר. בערך כוס וחצי.
כדי להתאים את המאפינס (שהפכתי לפשטידה) גם לקטנה בעלת 2 השיניים, טחנתי את התירס ורק אז הוספתי לתערובת. יצאה פשטידה נימוחה וטעימה. תודה רבה!
יצא מעולה!! רעיון יפה לארוחת בוקר לצד סלט ! אני חייבת להגיד שאני שפית מתחילה😊😊 חיפשתי הרבה אתרים של מתכונים ומזל שמצאתי את זה, יש לך אתר מהמםםםם תודה רבה❤
היי רחלי, תודה.
רציתי לשאול איזה קמח היית ממליצה לי כדי להפוך את המאפינס ללא גלוטן?
והאם את המאסה המתקבלת אפשר גם לאפות כפשטידה?
כן עשיתי עם מלא ויצא מאוד טעים
פשוט וממש מוצלח – אימצתי
יוצא מושששש הוספתי זיתים חתוכים שידרג…
הי רחלי
קופסת תירס קטנה או גדולה?
מנסה את מזלי, רשום ‘1 קופסת שימורים גרגירי תירס’, היות שיש קופסאות כאלה בגדלים שונים, האם תוכלי לפרט משקל או כמות בכוסות?
ראיתי ששאלו כבר מספר פעמים, אבל לא מצאתי תשובה בשום מקום.
המון תודה על מתכונים נהדרים~
יכול לעבוד אולי עם יוגורט במקום הקוטג׳?
מושלמים! כבר הפכו לחלק מהקבועים לארוחת הערב עם סלט או סתם לנשנוש בין ארוחות. תודה רבה!
מתכון נהדר, משמש כמתכון הקבוע למאפינס תירס.
הילדים מאוד אוהבים לעזור להכין ולאכול. תודה רבה!
ראיתי ששאלו כמה פעמים על התירס. אז לטובת מי ששאל, אני השתמשתי בקופסה הסטנדרטית (335 גרם) אבל זה יעבוד גם עם הקטנה יותר, פשוט יצא פחות תירס בכל מאפינס..
האם אפשר להקפיא?
פשוט מעולה! נחטף
יצא מעולה!
לכמה זמן טוב במקרר?
תודה על המתכון!
הכנתי כמה פעמים ויצא טעים אבל עם קצת טעם של ביצים. אפשר לנטרל את הטעם עם כף לימון?
האם ניתן להכין במכשיר מולטי קייק?
היי! האם ניתן להחליף את הגבינה הצהובה בגבינה אחרת?
תודה רחלי!
הכנתי (עם שימורי פטריות במקום תירס) ויצא מאד טעים. לא תפח, ואני תוהה מדוע. זה אמור לתפוח? מה ניתן לעשות כדי שיתפח ויהיה יותר קליל?
וואו הכנתי ויצא פשוט מושלם!!!
היי רחלי האם אפשר במקום קוטג’ גבינת שמנת?? (קשה לדעתי)
השמח לשמוע מהר
תודה!!!
היי רחלי
האם אפשר במקום קוטג’ גבינת שמנת?? (קשה לדעתי)
השמח לשמוע מהר
תודה!!!
היי, מה אפשר לשים במקום ביצים? יש אלרגיה. ואם אפשר להקפיא תודה!
היי אחלע תודה רבה על מתכון מעולה! האם אפשרי להכין יומיים לפני הגשה? לשמור במקרר? להקפיא ולהפשיר? (רוצה להכין למסיבת יומולדת עם הרבה הכנות). תודה!
היי, אחלה מתכון!
אם רוצים לפשטידה, איזה גדול תבנית תתאים לכמויות האלה?
הי, אוהבת מאוד את המתכונים שלך, עוקבת באינסטה ובניוזלטר.
האם יש דרך להפוך את המתכון לפרווה לטובת ילד אלרגי לחלב בבקשה?
תקשיבי ניסיתי לתת לאתר של הזדמנות וניסיתי להכין כמה וכמה מתכונים.. והנה עוד מתכון *לא מדויק*, לא מבחינת התיבול וגם לא מבחינת כמויות. יצאה בלילה מאוד (!!) רטובה שלא נאפתה בתנור גם אחרי שעה. הכנתי בלילה חדשה עם הרבה יותר קמח ממה שרשמת במתכון, הרבה יותר תבלינים ויחד עם זמן אפיה ארוך יותר ממה שכתבת, יצא לי בניסיון השני. חבל מאוד. ניסיתי להכין מרק לפי מתכון שלך, ריזוטו.. והמתכונים שלך לא מדוייקים וזה בזבוז זמן ומצרכים מבחינתי. אני מוותרת על האתר שלך
מה זה קופסא של גבינה לבנה? כמה גרם תירס? לא מבינה איך זה מפרסמים כזה מתכון בכלל בלי כמויות
היי רחלי,
אפשר להחליף את הקוטג’ בשמנת (של פעם, לא הגבינה)?
בהחלט אפשר
האם אפשר להשתמש בשמנת חמוצה במקום קוטג ?
כן, ראי תשובת רחלי לנופר לשאלה אחת לפני 🙂
הכנתי היום ויצא מצוין!
השתמשתי ב-250 גרם קוטג׳ (קופסא סטנדרטית) וקופסא פיצית של תירס מתוק (200 גרם). אני מניחה שאפשר להשתמש ביותר תירס, אבל לא הייתי מוסיפה הרבה יותר.
חצי כוס סטנדרטית קמח (70 גרם), השתמשתי ב-1/2 כפית מידה של אבקת אפייה (לפי כלל ״כפית אבקת אפייה על כל כוס קמח״). גם יש כמות יפה של ביצים שעוזרות לתפיחה.
הוספתי כמה זיתים ירוקים קצוצים וגבעול בצל ירוק קצוץ לבלילה, ופיזרתי שומשום ממש לפני האפייה – מומלץ!
הבלילה יחסית נוזלית (בהשוואה לבלילה טיפוסית של מאפינס) אבל נאפית היטב. אפיתי 30 דקות במנג׳טים מסיליקון משומנים מעט והמאפינס השתחררו מאוד בקלות.
הבלילה הספיקה לי ל-12 מאפינס בגודל סטנדרטי ב-ד-י-ו-ק.
תודה רחלי!