אמצע הלילה. אני לא מצליחה להרדם.
בשבועות האחרונים אני והשינה לא חברים טובים.
אז במקום לספור כבשים, לצפות שעות בסרטוני יו-טיוב או לזלול חצי מקרר, החלטתי להכנס למטבח ולהכין קינוח קטן, עם קצת פחות יסורי מצפון וקצת יותר שמחה, כדי שיהיה מה לנשנש יום אחר כך בעבודה.
מפה לשם, המאפינס יצאו כל כך חמודים שהעלתי תמונה שלהם לסטורי באינסטגרם. תמונה די מכוערת יש להודות.
בחיי שלא צפיתי את מה שקרה אחר כך.
כמה דקות אחרי שהתמונה עלתה כבר חיכו לי 86 הודעות פרטיות. בשנייה שסיימתי לענות על כולן וחזרתי אחורה לעמוד הראשי קצת נשמטה לי הלסת. 212 הודעות חדשות חיכו בתיבה. המממ איך עונים עכשיו לכולם?
אז השתדלתי בכל זאת להגיב והבנתי שלא משנה כמה גשום יהיה הבוקר (והוא גשום) ולא משנה כמה חשוך יהיה (וחשוך) אני אמצא דרך לצלם את המאפינס האלה, שבאמת, אבל באמת באמת באמת, יצאו אדירים, ולעלות את המתכון גם אם זה אומר שאני מאחרת לעבודה (ואני מאחרת).
אז הנה, במיוחד בשבילכם <3 וכן, הם מושלמים לילדים! לקחת לגן, לבית הספר, כקינוח קטן אחרי הלימודים, למסיבת יום הולדת או כשרוצים לפנק. לא רק את הילדים.
שיהיה שבוע מקסים ומחכה לשמוע איך יצא לכם.
מאפינס בננות עם טחינה וקמח כוסמין
מצרכים ל-12 מיני מאפינס (את המנז’טים קניתי מפה):
2 בננות בשלות
1 ביצה
1/4 כוס שמן
מיץ מ-1/2 תפוז (זה יוצא בערך 1/3 כוס)
1/3 כוס סוכר חום בהיר (דמררה)
1/2 כוס טחינה מלאה גולמית או חמאת בוטנים או שקדיה או שילוב
1/2 כוס קמח כוסמין בהיר
1 כפית אבקת אפייה
אופן הכנה:
– בקערה בינונית מועכים את הבננות עם מזלג. זה בסדר אם נשארים קצת גושים קטנים של בננה.
– מוסיפים ביצה, שמן, מיץ תפוזים, סוכר וטחינה ומערבבים היטב עם מזלג עד שהתערובת אחידה.
– מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים היטב עם מזלג עד שאין זכר לקמח ולא יותר.
– מעבירים למנז’טים, עדיף אלה מהפלסטיק, עד 3/4 גובה ואופים בתנור בחומם מראש לן-170 מעלות במשך 17-24 דקות או עד שהם זהובים וקיסם המוחדר למרכז המאפינס יוצא עם פירורים לחים.
הערות ושדרוגים
– המאפינס משתבחים אחרי יום בגלל הבננות שמפרישות את הנוזלים והמתיקות.
– יש לי תחושה עזה שאפשר להשמיט את הביצה ולשים במקומה 1/2 כפית סודה לשתייה. הסודה, בשילוב עם התפוזים, תיצור ראקציה ובועות וביחד הם יחליפו את התפיחה של הביצה. אבל טרם ניסיתי אז מי שמוכן לנסות אני אשמח לשמוע אם יצא מוצלח.
– במקום קמח כוסמין אפשר קמח רגיל או קמח ללא גלוטן. האמת שכמעט כל קמח יעבוד כאן כי הכמות מאוד קטנה.
– בבקשה אל תחליפו את הטחינה.
– במקום סוכר חום אפשר סוכר לבן.
– אפשר כל סוג שמן שאוהבים – קנולה, חמניות, זית, קוקוס, סויה.
נשמע מצוין, אנסה השבוע. למה לא להחליף את הטחינה?
כי היא מוסיפה טעם עדין של חלבה וגם משאירה את המאפינס רכים לאורך זמן
אפשר לשים דבש במקום סוכר?
היי נראה מעולה, יש אפשרות להכין כמה ימים לפני ולהקפיא את המאיפנס? ישארו טובים וטעימים?
יש לך בלוג מקסים.
תודה שרה
במה אפשר אם רוצים להחליף את מיץ התפוזים?
חלב קוקוס, חלב רגיל, שמנת חמוצה, מים, מיץ אננס
אפשר להחליף את מיץ התפוזים במיץ אשכוליות אדומות?..
הטחינה מלאה בשמן, האם ניתן להוריד את ה 1/4 כוס שמן?
עדיף שלא. 1/4 כוס זה יחסית מעט. אם בכל זאת את רוצה אפשר להגדיל טיפה את כמות הטחינה או להגדיל את כמות המיץ תפוזים. לא מבטיחה שיצא רך כמו המקור 🙂
היי. האם ניתן להשתמש בסוכר חום כהה? (הדחוס, לא דמררה)
תודה☆
כן, אפשרי.
האם אפשר בננה קפואה אחרי שהפשרה?
כן. אבל להפשיר ואז למעוך.
האם ניתן להקפיא?
חוזרת להגיב שיצא מעולה!!
אפשר עם קמח רגיל ? ואם כן כמה? נישמע מצויין ואני נכנסת כמעט יום יום לכאן 🙂
כן, אפשרי. אותה כמות <3
ספרי איך יצא אם את מכינה.
הכנתי עם קמח רגיל. ובחלק הוספתי שוקולד צ’יפס יצא מושלם!
איזה כיף! <3
היי! אפשר להכין באינגליש קייק?
תודה על כל המתכונים המדהימים!
אפשר להחליף את הסוכר בסילאן?
באיזה קמח כוסמין את משתמשת? זה צובר תאוצה וראיתי שאפילו בסופר הכי פשוט ליד הבית יש כמה סוגים שונים… אשמח לטיפים איך לקנות ומה. תודה!
שאלה מעולה 🙂 אני עושה המון ניסיונות לאחרונה עם שלל סוגים של קמח כוסמין. כרגע הקמח שעבד לי הכי טוב, והטעם שלו מאוד דומה לקמח לבן (רק עם כל היתרונות של כוסמין) זה קמח הכוסמין הבהיר. קניתי אותו בבני ברק אז תוהה איפה אפשר עוד למצוא אותו. מבטיחה לעשות סקירה רחבה בקרוב 🙂
ממליצה על המזווה – מאגוז עד תמר.
מורן מוכרת שם קמח כוסמין מלא וקמח כוסמין בהיר במחיר מעולה ובאיכות טובה.
אני אופה הכל עם הקמח הזה.
אנסה לטבען את העוגה לחברה, אחליף את הביצה ב״ביצת פשתן״ (כף פשתן טחון + 3 כפות מים).
תודה רחלי, על מתכונים מדוייקים וטובים ?
רציתי רק לעדכן כדי שתשימו לב, ברכיבים של קמח כוסמין לבן, יש תוספת גלוטן ולכן הוא מרגיש לך דומה לקמח חיטה לבן ובקמח כוסמין מלא אין את תוספת הגלוטן, קמח כוסמין מלא ידוע ברמת הגלוטן הנמוכה וזה היתרון שלו מול שאר הקמחים ולכן למי שזה חשוב כדאי שיראה שברכיבים אין את המילה גלוטן לאחר הרכיב קמח כוסמין 🙂
היי רחלי, בלוג מעולה תודה!
למיטב ידיעתי, ל״קמח כוסמין לא מלא״ אין יתרונות על קמח חיטה לבן…
כדאי לשים לב.
תודה על המתכון!
המאפינס לא תפחו לי בכלל, הלכתי לפי המתכון, מעניין איפה טעיתי
יואווווו זה מהמםםםםם טעים ומושלם בדיוק כמוך !!!! תודה שאת קיימת
איזה מדהימה שאת! הכי עשית לי לחייך על הבוקר <3
אפשר לאפות במגיק קייק? אם כן כמה זמן?
אין לי מושג כאן זמן אבל לדעתי יעבוד
בדיוק כמו שאני אוהבת, קל טעים ובריא!
עובד גם באינגליש קייק?
ממש שמחה שאהבת <3 וכן, יעבוד גם באינגליש קייק אם כי לא בטוחה שהכמות כאן תספיק. שווה להוסיף 50% למצרכים
ואז כמה זמן אפייה אם זה אינגליש קייק?
יצא לי ממש ממש רך ומושי ולא פירורי…?
היי נראה מעולה !!
אפשרי להכין את הכמות הזו באינגליש קייק ?
הכנתי עם כוסמין מלא וחמאה במקום שמן 40 גרם ויצא מריר. אפשר להוריד מכמות הטחינה?
אפשר להכין עם כף סילאן במקום 2 כפות סוכר?
לדעתי כף אחת לא תספיק, אלא אם הבננות מאוד מאוד מתוקות. הסוכר גם חשוב על מנת לייצב את המאפינס אחרי האפייה אבל מבטיחה לבדוק בקרוב ולעדכן.
מה עושים אם אין תפוזים?! יש לך רעיון יצירתי?
טחינה גולמית (לא מלאה) גם יהיה טוב? או שעדיף את המלאה בכל זאת?
רחלי היקרה, הכנתי עכשיו (עם קמח רגיל ועם שליש כוס סילאן במקום חצי מהסוכר) הוספתי למעלה קצת חמוציות ואגוז אחד מעל כל מאפינס, ומה אני אגיד לך – מ-ע-ו-ל-ה, פשוט מעדן אמיתי – רך ונימוח בפה ויש קצת טעם של בננה וקצת של הטחינה… בקיצור, תודה על מתכון מושלם – לא פחות.
אופירה
איזה תגובה משמחת. כיף שאהבת ויופי של שדרוגים <3
היי נראה מעולה, יש אפשרות להכין כמה ימים לפני ולהקפיא את המאיפנס? ישארו טובים וטעימים?
יש לך בלוג מקסים.
תודה שרה
קודם כל תודה רבה!
כן, אפשר. ולהפשיר בטמפרטורת החדר.
נשמע מושלם! רצה להכין לבת שלי. רק שאלה…
אפשר להחליף את הסוכר בסירופ מייפל (אמיתי כמובן)? באילו כמויות?
הכנתי את המתכון פעמיים, פעם ראשונה עם הביצה ובפעם השניה עם סודה במקום, יצא טעים מאוד בכל אחת מהפעמים וההבדל לא מורגש בכלל
תודה על המתכון 🙂
תודה שעדכנת!
אני הכנתי וגם לי יצא קצת מושי, האם כדאי להוסיף עוד קמח או עוד זמן אפיה?
הכנתי במאפינס ויצא מושלם! רוצה להכין הפעם באינגלישקייק לעבודה. הכמות תספיק לאינגלישקייק חד”פ אחד? האם יהיה בסדר להכין בחמישי בערב עבור ראשון בבוקר? ואנסה לעשות בלי הביצה…
כן וכן 🙂
אם רוצים בתבנית מלבנית ששווה ערך ל2 אינגלעש, בכמה להכפיל כמויות?
הכנתי ויצא טעים.
עשיתי את השינויים הבאים – הכפלתי את הכמות (מלבד של הסוכר) כדי להכין כמות שמתאימה לשתי תבניות אינגליש קייק.
החלפתי את הקמח כוסמין הקמח מלא.
את הסוכר (שהיה צריך להיות 2/3 כוס, אחרי ההכפלה) החלפתי ב 1/3 כוס סילאן.
יצא קליל, רך מאוד ומתוק במידה.
תודה רבה על המתכון.
וואו, איזה שינויים נהדרים וכל כך שמחה שזה עבד <3 שיהיה שבוע מקסים
הכנתי בתור עוגה בתבנית אינגליש קייק אחת. יצא נהדר ורך בטירוף! החומרים שהשתמשתי : חלב,מתוך ה1\3 מתוקים ממתיקים שמתי גם סוכר חום וגם סילאן .
שמתי טחינה ולא חמאת בוטנים והשתמשתי בקמח רגיל. כמובן שהוספתי שוקולד מריר שעשה פלאות!
הי, במה אפשר להמיר את הסוכר? אפשר פשוט לוותר עליו?
יש כאן ממש מעט סוכר והוא סופר חשוב לייצוב של המאפינס ולא רק להמתקה
האמת, על פניו נשמע לא טעים בגלל הטחינה. הכנתי עכשיו ושלחתי לתנור. רק מלטעום את הבלילה אפשר למות מכמה שזה טעים!!
כמה שימחת! איזה כיף לשמוע <3
הכנתי עכשיו עם חלב במקום מיץ, וסודה לשתייה במקום ביצה כי רציתי להכין רק חצי כמות. יצא מעולה!
בחלק שמתי גם קוביית שוקולד באמצע.. ?
הכנתי עם שליש כוס מייפל טבעי במקום סוכר ועם קמח קינואה במקום כוסמין, יצא מעולה!
איזה תחליפים נהדרים! כיף לשמוע שהצליח
הוספתי חמוציות לבלילה וגם פיזרתי למעלה, יצא מעולה! אפילו הגדול הבעייתי (הבעל) התלהב….
אפשר להחליף את הקמח
הלבן בקמח שקדים?
היי רחלי, תודה על מתכונים מעולים ומוסברים היטב! למה המאפינס יוצאים לי קצת נפולים ועצובים? שקלתי את כל החומרים, והקיסם יצא עם פירורים לחים. יכול להיות שחסרות עוד כמה דקות אפיה? תודה רבה
היי
באיזה עוד ממתיקים אפשר להשתמש במקום סוכר? אפשר בסילאן או אגבה?
הי רחלי, אני רוצה להכין את המאפינס אבל אין לי מיץ תפוזים. ראיתי שהצעת להחליף בשמנת חמוצה. זה יהיה שילוב טוב עם הטחינה?
ווואווו!! בדר”כ לא מגיבה אבל הפעם חייבת! יצא מושלם- רך ונמס בפה. נשנוש מעולה בלי מצפון.
עשיתי בדיוק לפי המתכון והוספתי קצת מייפל:)
יא מקסימה שאת. תודה גדולה גדולה ושמחה מאוד שאהבת <3
הכנתי את הbatch השלישי כבר בכמה ימים – כל הבית אוהב ממש !
בתנור המאפינס תופחים ממש יפה אבל כשאני מוציא מהתנור הם צונחים 🙁
מה אני לא עושה טוב?
אתה משתמש בקמח כוסמין? אבקת אפייה בנפרד?
לרוב נפילה של עוגות הן בגלל אפייה לא מספיק מספקת ואז רק צריך להוסיף עוד 5 דקות אפייה או כששמים יותר מדי אבקת אפייה.
הכנתי מקמח ללא גלוטן ויצא מוששלם. תודה!
האם ניתן להחליף את הסוכר בסילאן?
יש כאן מעט מאוד סוכר והוא נועד לייצב את המאפינס ולא רק להמתיק ולכן זה בעייתי. וממש שמחה לשמוע שיצא מוצלח!
יצא כה טעים!!! הכנתי עם קמח רגיל כי לא היה לי כוסמין, אדאג לקנות להכנה הבאה… תודה 🙂
תודה רבה יצא ממש טעים
הם יצאו ממש טעימים .
אהבתי מאוד את הטחינה
היי!
יש לי קמח כוסמין מלא. האם אני שמה אותה כמות או זה משנה בגלל שהוא מלא?
היי רחלי,
אם אני אופה באינגליש קייק, יש צורך להוסיף זמן אפייה?
כן, בערך 10 דקות אבל תבדקי מדי פעם עם קיסם
טוב זה לא חוקי כמה שהמאפינס טעימים, פשוט להתענג על כל ביס.
בלי להגזים-הכי טעים שאכלתי, והכנתי לא מעט מתכונים שהרוב יצאו דחוסים ולא אכילים.
אין עלייך רחלי, כל מתכון שלך פגז!
אלף פעם תודות.
אגב החלפתי את הסוכר ב3 כפות מייפל, ויצא מושלם מבחינת מתיקות.
המאפיינס הכי טעימים ונימוחים שהכנתי !
תודה לך 🙂
איזה טעם מיוחד! ביס ראשון היה לי קצת מוזר, בביס השני התאהבתי!
אוהבת את הבלוג שלך.הכל יוצא מדהים.,
הי אם אני רוצה להחליף את הביצה ברסק תפוחים אפשרי?
באיזה כמות?
יצא נדיר 🙂
יצא מושלםםםםםם 🙂
היי רחלי,מתה להכין את המאפינס כמו את כל המתכונים שלך! האם אפשר להשתמש הקמח כוסמין מלא,אם כן,האם להשתמש באותה כמות או פחות?
עוד מתכון מעולה! תודה!
האם כדאי לשמור במקרר?
היי, אשמח לדעת מה אפשר לשים במקום סוכר, למי שיש סכרת הריון
אפשר להכין במוליטיקייק?
טעים טעים טעים!
וממש פשוט להכנה, שזה לא פחות חשוב..
מכינה כבר בפעם השנייה!
אבל משום מה זה נורא מתפורר, יש מה לעשות עם זה?
היי כמה שאלות לפני הכנה:
1. התוכנית אפייה עליון תחתון או טורבו?
2. איזה גודל כוס?
3. אפשר להשתמש במייפל או במשהו אחר במקום הסוכר?
4. במה שונה הקמח הכוסמין הבהיר מהקמח הרגיל?
יצא מעולה!
לא היה לי קמח כוסמין לבן, אז שמתי מה שיש בבית (היה לי קמח לחם).
לא היתה לי טחינה מלאה, אז שמתי טחינה רגילה.
למרות כל זאת יצא לי ממש טעים.
החלפתי חלק מכמות הסוכר במייפל.
תודה על המתכון ושמחה שלא נהרס לי למרות כל השינויים שנאלצתי לעשות.
האם אפשרי לאפות בתבנית מלבנית או עגולה בשביל יום הולדת בגן? אם כן איזה גודל יתאים?
במה אפשר להחליף את הסוכר? כמה סילאן או מייפל?
ואם אופים בתבנית גדולה מלבנית, בכמה הכמויות משתנות?
המתכון יוצא מעולה! נשמרות רכות להרבה זמן ושורדות הקפאה מצוין
עכשיו הכנתי עם בננה נוספת במקום הביצה (פשוט היו שלוש רכות) ובתבנית אינגלישקייק ויצא גם מעולה (:
תודה על העדכון, רצה להכין.
היי רחלי, האם אפשר להשתמש בקמח כוסמין מלא?
במידה וכן , האם להשתמש באותה כמות?
תודה על המענה!