לחמניות כתר פרח בייגל ירושלמי בזיגוג דבש

Posted on
לחמניות כתר פרח בייגל ירושלמי בזיגוג דבש

הן יפהפיות, חגיגיות, קוצרות מחמאות וממש ממש טעימות – קבלו את הלחמניות שמשלבות בין כתר של בייגל ירושלמי ובין פרח בצק שמרים בזיגוג דבש. וכמה כיף שהבצק משובץ בפטרוזיליה עם ניחוח עדין של שום. שילוב מושלם עם המתיקות העדינה של הדבש.

לחמניות כתר פרח בייגל ירושלמי בזיגוג דבש
לחמניות כתר פרח בייגל ירושלמי בזיגוג דבש

לחמניות כתר פרח בייגל ירושלמי בזיגוג דבש

מצרכים:
1 ו-1/2 קילו קמח
20 גרם (2 כפות) שמרים יבשים או 60 גרם שמרים טריים
150 גרם (2/3 כוס) סוכר
150 גרם (2/3 כוס) שמן זית
660 מ”ל (2 ו-3/4 כוסות) מים פושרים
1 כף גדושה מלח
2 כפות אבקת שום או שום גבישי
1/2 צרור עלי פטרוזיליה קצוצים דק (או 4 קוביות פטרוזיליה קצוצה קפואה)

להברשה:
1 חלמון (הצהוב של הביצה) +  1 כף סילאן
2 כוסות שומשום
6 כפות דבש

אופן הכנה:
– בקערת המיקסר של קיצנאייד, עם וו לישה, שמים את כל מצרכי הבצק פרט למלח ולשים על מהירות 2 במשך 10 דקות. חשוב לא ללוש על מהירות גבוהה יותר.
– מוסיפים את המלח ולשים במשך 7-10 דקות נוספות על מהירות 1 עד שהבצק רך וגמיש. הבצק צריך להדבק מעט לתחתית הקערה וזה בסדר.
– מכסים ומתפיחים במשך שעה בחוץ או עד הכפלת הנפח.
– מחלקים את הבצק ל-14 כדורי בצק במשקל 120 גרם ואת יתרת הבצק מחלקים ל-35 כדורים קטנים במשקל 25 גרם בערך.
– יוצרים מכל כדור בצק גדול (120 גרם) רצועה ארוכה – אם היא לא מתנגדת לרידוד תמתינו כמה דקות והבצק יתרכך וירגע, טובלים במים לשנייה ומצפים בשומשום. מקפלים את הרצועה ל-2 ומסובבים לצורת בורג. סוגרים לצורת עיגול כמו בייגל ומניחים בתבנית תנור עם נייר אפייה (ראו סרטון). מקפידים שישאר חור באמצע. חוזרים על הפעולה עם יתרת כדורי הבצק הגדולים.
– מרדדים את כדורי הבצק הקטנים לעיגולים שטוחים בעובי ½ ס”מ ומניחים 5 עיגולים אחד מתחת לשני עם חפיפה כמו רעפים (ראו סרטון). מגלגלים לצורת רולדה וחותכים באמצע ליצירת 2 פרחים. בעצם מכל 5 כדורי בצק יוצאים 2 פרחים.
– מניחים בכל בייגל משומשום פרח בתוך החור שנוצר ומכסים. מתפיחים במשך 30 דקות בחוץ.
– מברישים את פרחי הבצק, ורק אותם, בחלבון שטורפים ביחד עם סילאן.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 20-30 דקות או עד הזהבה.
– כשהלחמניות יוצאות מהתנור מברישים את הפרחים בדבש. אפשר להבריש את הבייגל מסביב בשמן זית ואפשר גם להבריש אותו בדבש. אפשר גם בלי הברשה בכלל.

לחמניות כתר פרח בייגל ירושלמי בזיגוג דבש
לחמניות כתר פרח בייגל ירושלמי בזיגוג דבש

הערות ושדרוגים
– לא חייבים להוסיף שום ופטרוזיליה בכלל. אפשר גם להמיר את הפטרוזיליה בעירית קצוצה (חבילה שלמה).
– אם יש לכם קונפי שום בבית שימו כמה שיני שום. אפשר להשתמש גם בשמן שום במקום בשמן שיש במתכון.
– במקום שומשום אפשר להשתמש בפרג או שומשום שחור או גם וגם.
– במקום קמח לבן אפשר להשתמש בקמח כוסמין לבן או מלא.
– לגרסה טבעונית ממירים את החלמון בסילאן בלבד. את הדבש אפשר להמיר בסילאן או מייפל.
– כמות הסוכר פה גבוהה כי מדובר בהמון המון בצק (2 ו-1/2 קילו). כמובן שאם עושים חצי כמות מפחיתים את הסוכר בחצי. ואפשר גם להמיר בכל תחליף סוכר שאוהבים ואפשר גם מייפל.
– המתכון בשיתוף ניופאן.

6 תגובות

  1. אורנה says:

    רחלי היכן הסרטון?

  2. בתיה says:

    תודה על המתכון .
    לא ברור לי אם מדובר ב1.5 קילו קמח כמו שכתוב בהתחלה או ב2.5 קילו כמו שכתוב בהערה האחרונה.

  3. אורית says:

    1.5 קילו קמח או 2.5 קילו קמח
    ואם 2.5 קילו קמח, האם כמות השמרים לא קטנה מדי?

  4. רחלה says:

    תודה רבה. לכמה לחמניות מתאימה הכמות במתכון ?

  5. דייזי says:

    2 וחצי קילו הכוונה לאחר הלישה

  6. חוי says:

    חוי
    אין סרטון יש תמונות
    תודה

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend