מאז שהכנתי את הבייגל מ-2 מצרכים, לפני 3 שנים, אני מאוהבת בבצק הזה. יש בו בסך הכל 2 מצרכים – קמח ויוגורט ואפשר להכין איתו כמעט הכל. מלחם מחבת כמו פה, שהוא סוג של סמבוסק, ועד בייגל ופיתות.
נסו למשל להכין את הבצק ולהוסיף לו אבקת שום, עירית קצוצה ושמן זית ואז תרדדו ותצרבו על מחבת. תקבלו מאפי שום מדהימים שהכי טעים להבריש בשמן זית עם שום כשהם חמים הישר מהמחבת.
הפעם החלטתי לקחת את הבצק המושלם הזה ולהביא אותו לארוחת הערב, ככזאת שכולם יאהבו – כולל הילדים. מה שכיף, שאפשר להכין את המאפים גם שעה ושעתיים קודם ופשוט לחמם בתנור או בטוסטר אובן (ואפשר גם שוב על מחבת) לפני שרוצים להגיש כדי שהגבינות שוב תמסנה.
למטה בהערות כתבתי לכם שלל שדרוגים ורעיונות אז אל תפספסו.
מחכה לראות איך יצא לכם ♥
- רוצים לקבל עדכון ראשונים כשעולה מתכון חדש? הרשמו ממש כאן לבלוג (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
- הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי בעמוד האינסטגרם כדי שאוכל לראות ולהתמוגג.
- אל תפספסו: כל מתכוני שבועות במקום אחד.
לחם מחבת מ-2 מצרכים במילוי גבינות ותירס
מצרכים לבצק (4 מאפים):
2 כוסות קמח לבן
1 גביע (200 מ”ל) יוגורט 3% תנובה
למילוי:
100 גרם גבינת פטה או בולגרית פיראוס
100 גרם פתיתי מוצרלה COLLECTION או טריו פתיתים (מיקס 3 גבינות) השף הלבן
3/4 כוס גרגירי תירס, ללא נוזלים
אופן הכנה:
– בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים את הקמח והיוגורט ומערבלים עד שנוצר בצק חלק. זה לוקח בערך 4-5 דקות. אם הבצק לא מתגבש לכדי בצק חלק לגמרי אפשר להחליף לוו לישה.
– בקערה בינונית מערבבים את כל מצרכי המילוי.
– מחלקים את הבצק ל-4 חלקים ומרדדים כל חלק לעיגול בעובי 1/2 ס”מ.
– מניחים בתחתית העיגול 2 כפות גדושות מהמילוי, מקפידים להשאיר שוליים ריקים מסביב, וסוגרים עם 1/2 הבצק שנותר ריק לצורת חצי ירח. חשוב להדק היטב את הסגירה כדי שהגבינות לא יברחו.
– ועכשיו 2 אופציות: אפשר להבריש בביצה ולאפות בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות עד הזהבה או לטגן במחבת, עם מעט שמן זית, מ-2 הצדדים עד הזהבה. במקרה של צריבה במחבת אין צורך בביצה.
הערות ושדרוגים
– אפשר לחמם את המאפים בתנור או בטוסטר אובן במידה והכנתם כמה שעות קודם.
– רוצים לשדרג? אפשר להוסיף למילוי 1/3 צרור עירית קצוצה ו/או 1/2 כפית אבקת שום.
– אם יש לכם עוד גבינות בבית כמו כנען או גבינת שמנת אפשר להוסיף למילוי. תשתדלו לא לשים גבינה לבנה למשל כי היא תגיר נוזלים.
– במקום תירס אפשר להוסיף למילוי סלסלת תרד שקוצצים דק ומטגנים 4 דקות לפני שמוסיפים לגבינות.
– אפשר לשדרג את המילוי גם עם 1 כפית פסטו או ממרח עגבניות מיובשות או רוטב עגבניות ליצירת מאפי פיצה.
– במקום מוצרלה או טריו אפשר להשתמש בגבינת עמק מגורדת.
– המתכון בשיתוף תנובה.
היי קרוטית
במתכון של הבייגל היחס בין הקמח ליוגורט הוא 1:1, וכאן 2:1..
היכן הטעות?
או שהבצק אכן אמור לצאת פה יבש יותר?
ועוד משהו חשוב:)
מאיפה המערוך המושלםםם הזה??
מאנטרופולוג’י 🙂
היי
איך הופכים את הבצק ללא גלוטן?
וגם מה יכול להחליף את היוגורט?
שמנת חמוצה או גבינה לבנה (או כל גבינה טבעונית למי שמחפש תחליף טבעוני). לאלטרנטיב יש גם יוגורט סויה טבעוני.
אפשר להשתמש בקמח רב תכליתי ללא גלוטן כמו מולינו או בובס רד מיל
משתמשים בקמח מולינו כחול.
לא מאכזב אף פעם
שאלה מעולה 🙂 בבייגל הבצק דביק ורטוב כי המרקם בסוף צריך להיות יותר אוורירי בפנים. פה צריך בצק יותר יציב כדי שיהיה אפשר לרדד את הבצק.
האם אפשר קמח כוסמין במקום קמח לבן?
אפשר <3
האם אפשר ללוש בידיים במקום במיקסר?
היי רחלי. תודה על המתכון הנהדר הזה.רעיון נפלא לארוחת ערב מהירה
רציתי לשאול האם ניתן להמיר את הקמח הלבן לכוסמין או מלא,או שילוב שלהם יחד.
תודה מראש🙏
אפשר ללא מיקסר?
היי רחלי יקרה, האם ניתן להמיר את הקמח הלבן בקמח אחר? מנסה להפחית לילדים גלוטן. כלומר קמח כוסמין או קמח שיבולת שועל?
בקמח כוסמין יש יותר גלוטן מאשר בחיטה רגילה. אופי הגלוטן של כוסמין שונה. אם את רוצה קמח ללא גלוטן, תשתמשי בשיפון. אבל כאן לא בטוח שישתלב טוב. תנסי 70 אחוז קמח חיטה, 30 אחוז שיפון.
תודה רבה אילונה – אני אנסה. וניפצת לי מיתוס- חשבתי תמיד שבקמח כוסמין יש פחות גלוטן מקמח לבן 🙂
אפשר עם קמח כוסמין?
תודה רבה 💋💕
היי רחלי, כתבת שלא מומלץ להשתמש בגבינה לבנה כי היא תגיר נוזלים. האם אותה הערה ץהיה נכונה לגבינת קוטג’?
היי אפשר קמח כוסמין מלא במקום לבן?
סוגרת הריון אסור קמח לבן
היי רחלי אפשר שמנת חמוצה במקום היוגורט?
ראיתי שכתבה למעלה שאפשר
נראה מעולה!!!!
זה כמו גוזלמה?
היי,
בתי אלרגית למוצרי חלב, יש מוצר אחר שיכול להתאים? יש היום הרבה תחליפים, גם של תנובה, השאלה מי מהם יהיה הכי מוצלח. רוצה מאוד לנסות…
תודה!
היי,
באיזה כוס להשתמש ךקמח?
כוס חד”פ\מאג?
כמה קלוריות זה יו א ?
היי. אפשר ללוש בידים?
האם אפשר להחליף לקמח מלא?
ואם אפשר להשתמש בבצק לתחתית לפיצה?
תודה