הכריך הכי טעים, הכי ביתי, הכי מפנק שיש. ויש גם בונוס! את המטבוחה מכינים ממש בקלות בזכות עגבניות שכבר מגיעות חתוכות אז לא צריך לחלוט, לקלוף ולחתוך. רק מבשלים את הכל בסיר עד שזה הופך כמעט לריבה וזהו, יש לכם מטבוחה מושלמת. ואיזה כיף שהייתה לי, לאפרת ליכטנשטט ולעדי קלינגהופר, את הזכות להכין מעל 100 כריכי שישי כאלה עבור חיילים בדרום הארץ.
ויש גם מתכון לסלט כרוב אדום במיונז ושניצלים חלום. פה השניצלים הם מפילה עוף אבל אפשר גם חזה עוף משוטח לשניצלים.
המלצה שלי – תכינו מראש את סלט הכרוב, את המטבוחה ואת הטחינה ואת השניצלים תכינו ביום ההגשה. אפשר גם להכין אותם לפני ולשמור (לפני הטיגון במקרר עד יומיים) או להקפיא עד חודשיים.
ואגב, אם אתם אוהבים חצילים בכריך שישי שלכם יש מתכון למטה.
- לעמוד הטיק טוק שלי כבר הצטרפתם? בואו בואו טעים שם ויש מלא סרטוני אוכל.
- רוצים לקבל עדכון כשעולה מתכון חדש? הרשמו ממש כאן לבלוג (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
- הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי בעמוד האינסטגרם.
כריך שישי עם שניצל, מטבוחה וסלט כרוב במיונז
המתכון מספיק ל-15 עד 20 כריכים
מצרכים למטבוחה מהירה:
3 קופסאות עגבניות חתוכות דק – מאסטרשף
6 שיני שום, כתושות או פרוסות דק
2 פלפל צ’ילי
1/4 כוס שמן
1 כפית מלח
מצרכים לשניצלים:
15 חזה עוף משוטח לשניצל או 15 פילה עוף
2 כוסות קמח
4 ביצים
½ כפית מלח
½ שקית פירורי פנקו – מאסטרשף
4 כפות שומשום
שמן לטיגון
מצרכים לסלט כרוב:
1 כרוב סגול
¾ כפית מלח
4 כפות מיונז – מאסטרשף
2-3 כפות מיץ לימון
להרכבה:
15 לחמניות
טחינה מוכנה – לא חובה
אופן הכנה:
– להכנת המטבוחה: קוצצים לקוביות קטנות את הפלפל ומעבירים לסיר סוטאז’. מוסיפים את שאר המצרכים ומבשלים על אש נמוכה-בינונית במשך שעתיים. מערבבים מדי פעם.
– להכנת סלט כרוב במיונז: חוצים את הכרוב לרבעים ופורסים כל רבע לרצועות כמה שיותר דקות. אם יש לכם מעבד מזון עם דסקית חיתוך יוצא הכי טוב. מעבירים לקערה ומוסיפים את שאר המצרכים. מערבבים תוך כדי מעיכה של הכרוב כדי שיגיר נוזלים. מעבירים לקופסה ושומרים במקרר.
– להכנת השניצלים: שמים בקערה אחת קמח, בקערה שנייה ביצים עם מלח ובקערה שלישית פירורי פנקו ושומשום. טורפים היטב את הביצים ומערבבים את פירורי הפנקו עם השומשום.
– מצפים כל חזה עוף בקמח ואחר כך טובלים בביצה ולבסוף מצפים בפירורי פנקו.
– מטגנים את השניצלים, בשמן שמגיע לפחות עד חצי גובה השניצלים, עד הזהבה יפה ומעבירים לרשת צינון או צלחת עם נייר סופג.
– מרכיבים: חוצים את הלחמנייה לחצי לאורכה ומניחים שכבה נדיבה של מטבוחה בצד אחד. מניחים מעל סלט כרוב ומעליו שניצל. מסיימים למעלה עם טחינה. אם רוצים אפשר להניח גם חצילים מטוגנים או אפויים מעל השניצל.
הערות ושדרוגים
– אם רוצים להוסיף חצילים לכריך: פורסים את החציל, עם הקליפה, לרוסות בעובי 1 ס”מ ומניחים על רשת או על נייר סופג. ממליחים מלמעלה ומאפשרים לחציל להגיר נוזלים במשך 30 דקות. מייבשים עם נייר סופג את החלק העליון ועכשיו 2 אופציות. אפשר להבריש בשמן זית או להתיז תרסיס שמן ולאפות בתנור ב-190 מעלות במשך 20-30 דקות או עד הזהבה ואפשר לטגן בשמן במחבת עד הזהבה מ-2 הצדדים.
– להכנת טחינה ביתית: בקערה גדולה שמים ½ כוס טחינה ביחד עם ½ כוס מים קרים, 4 קוביות קרח, ½ כפית מלח ו-2 כפות מיץ לימון. מערבבים היטב עד שהקרח נמס והטחינה לבנה וחלקה.
– המטבוחה חריפה אבל לא בטירוף. זה גם מאוד תלוי בחריפות הפלפלים בהתאם לעונה. אם אתם אוהבים פיקנטי ולא חריף ממש שימו פלפל חריף אחד.
– אם אתם אוהבים מטבוחה שיש בה קצת מתיקות תוסיפו לסיר 1 כף סוכר.
– המתכון בשיתוף מאסטרשף.
תוכלי בבקשה להעלות מתכון לסלט טורקי? לא מטבוחה אלא סלט טורקי כמו שמגישים במסעדות בירושלים