אתם יכולים לקרוא להם בורקס מתוקים, מאפי תפוחים, מאפי גבינה או שטרודל בצק עלים. כך או כך מדובר במאפים מעולים ממש, והכי קלים להכנה, שטומנים בתוכם 2 מילויים אהובים – גבינה מתוקה שמכינים עם גבינת כנען (מעולה למילוי בגלל שאין בה נוזלים ויש לה טעים נייטרלי) ותפוחים מקורמלים. ולכל האושר הזה צירפתי גם רוטב טופי שתאמינו לי, עדיף שתתרחקו ממנו כי הוא ממכר ברמות. ברמה שיום אחרי שהכנתי את המאפים האלה כולם ביקשו שאכין שוב רק בשביל הרוטב.
אגב, הרוטב הזה מושלם גם לגלידות, מעל קצפת, עם מאפים מתוקים וגם לטבילה של פירות. ויש לו בונוס – בגלל שהסוכר נמס במחבת ביחד עם חמאה, הסיכוי שלהם לשרוף פה את הסוכר הוא כמעט בלתי אפשרי (מה שלפעמים קורה כשמנסים להמיס סוכר לבד בלי מרכיב נוזלי).
מחכה בקוצר רוח לראות איך יצא לכם.
- רוצים לקבל עדכון ראשונים כשעולה מתכון חדש? הרשמו ממש כאן לבלוג (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
- הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי בעמוד האינסטגרם כדי שאוכל לראות ולהתמוגג.
כריות שטרודל תפוחים וגבינה ברוטב טופי
מצרכים (15-20 מאפים תלוי בגודל):
1 חבילה בצק עלים מעדנות, מופשר על פי הוראות היצרן
50 גרם חמאה
4-5 תפוחים, קלופים
1/2 כפית קינמון
1/4 כוס סוכר חום
1/2 כוס צימוקים או חמוציות או אוכמניות מיובשות – לא חובה
1/2 חבילה (250 גרם) גבינת כנען תנובה
2 כפות דבש
1 כפית תמצית וניל איכותית
1 ביצה – להברשה
להכנת רוטב טופי:
100 גרם חמאה
1/2 כוס סוכר לבן
4 כפות דבש
1/2 מיכל (125 מ”ל) שמנת להקצפה 38% השף הלבן
אופן הכנה:
– חותכים את התפוחים לקוביות בגודל 1 ס”מ.
– במחבת רחבה ממיסים את החמאה ומטגנים את התפוחים במשך 10 דקות.
– מוסיפים סוכר, צימוקים וקינמון ומערבבים. ממשיכים לבשל יחד במשך 5 דקות נוספות. מצננים בקערה.
– בינתיים מערבבים בקערה קטנה גבינת כנען, דבש ווניל.
– פורסים את הבצק על השיש וחותכים למלבנים בגודל 8 על 10 ס”מ.
– מניחים בצד אחד של המלבן כף גבינת כנען מתוקה ומעל כף גדושה של תפוחים מקורמלים. סוגרין עם הצד השני של הבצק ומהדקים מסביב.
– יוצרים בחלק העליון 3 חריצים ומעבירים לתבנית תנור עם נייר אפייה.
– מברישים את המאפים במעט ביצה ואופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 20 דקות או עד הזהבה.
– בינתיים מכינים רוטב טופי: ממיסים בסיר בינוני חמאה, סוכר ודבש עד שהסוכר נמס.
– מוסיפים שמנת מתוקה ומערבבים. מבשלים ביחד במשך 5 דקות או עד לקבלת צבע ענברי משגע.
– מגישים את כריות השטרודל עם רוטב טופי או מאבקים באבקת סוכר ומגישים לצד גלידה.
הערות ושדרוגים
– במקום בצק עלים אפשר להשתמש בבצק פילאס ואפשר גם להכין כמו אגרול עם בצק פילו. רק לא לשכוח לשמן את עלי הפילו (בבצק עלים ופילאס לא צריך לשמן).
– במקום דבש ברוטב טופי אפשר לשים מייפל.
– במקום צורת מלבן אפשר להכין את המאפים גם בצורת אגרול (סיגרים יותר רחבים).
– המתכון בשיתוף תנובה.
אפשר עם דפי אורז?
באיזה סוג של תפוח מומלץ להשתמש?
אני הכי אוהבת את הירוק החמוץ אבל באמת שכולם יתאימו
המממ שאלה מעולה! אני חייבת לבדוק את זה קודם. מבטיחה לעדכן.
באיזה סוג של תפוח מומלץ להשתמש?
למה דווקא בצק של מעדנות? חברות אחרות פחות טובות?
כי זה הבצק שהשתמשתי בו ולכל חברה יש משקל אחר של בצק אז המילוי בדיוק מספיק לכמות בצק שלהם. וחוץ מזה, אני עובדת בשיתוף איתם כבר שנים ♥
נראה טעים! לא הצלחתי להבין אם סוגרים את הבצק גם משני הצדדים הצרים או רק מהצד הרחב.
אנחנו בלונדון..איזה תחליף יש לגבינת כנען?
תודה מראש
אפשר להכין מראש?