כשרעות עזר נכנסה אלי הביתה חשבתי שהתבלבלתי והזמנתי בטעות מישהי אחרת. לפי מראה הסירים שלה באינסטגרם, האוכל הכל כך עמוק וחכם והיד הבוטחת, חשבתי שתגיע מישהי מבוגרת בהרבה. אבל עזר הפתיעה.
היא צעירה (וכמה יפה!), מוכשרת בצורה בלתי רגילה ומחוברת מאוד לאוכל שהיא מכינה.
כבר חודשים ארוכים שאני רוצה שנפגש, אחרי שגיליתי את הפרופיל שלה במקרה באינסטגרם והתמכרתי. לממולאים, לקובה, לאורז ולקציצות. לא טעמתי ולו ביס מהאוכל שלה אבל יש מראות שאי אפשר לפספס לגביהם.
כמה ימים לפני שנפגשנו שוחחנו וניסינו להחליט מה לבשל. אם זה היה תלוי רק בי כנראה שהייתי בוחרת את הכל, אבל בסוף החלטנו להתמקד בממולאים. גם כי רעות אלופה בזה וגם כי יש משהו מאוד חורפי, מרגיע וביתי בכרוב קטן ממולא באורז, משובץ אחד ליד השני בתוך סיר רחב ובמפרום כרובית אדיר עם רוטב שמצד אחד עושה שימוש בחומרי גלם בועטים ומצד שני משלב אותם, בתבונה רבה, בעדינות ויוצר איזון מפתיע (המתכון שלו יעלה בשבוע הבא – שווה לחכות).
והנה גם המלצה קטנה: לפני שאתם מתחילים לבשל, שימו מוזיקה ברקע ותתרכזו בחיתוכים, בכדרור ובגלגול. מבטיחה לכם שתוך כמה דקות יגיעו החיוכים, הרוגע והשמחה. וחכו כשתראו את הסיר המוכן.
כרוב ממולא באורז, פיסטוקים ועשבי תיבול
מצרכים:
1 כרוב גדול
למילוי:
2 כוסות אורז עגול, לא מבושל
2 כפות שמן לטיגון הבצל
2 בצלים לבנים, קלופים
1/2 צרור עלי פטרוזיליה
חופן עלי נענע
2 גבעולי סלרי
3 גבעולי בצל ירוק
3 כפות פיסטוקים
1/4 כוס שמן זית
3 כפות רכז רימונים (או 2 כפות מייפל/סילאן)
מיץ מלימון אחד
1 כף שטוחה בהרט
1/2 כפית מלח
לנוזל הבישול:
1/2 כפית מלח
מיץ מלימון אחד
3 כפות שמן זית
3 כפות רכז רימונים (או מייפל)
3 כפות סילאן
מים עד כיסוי
אופן הכנה:
– חותכים את הבצלים לקוביות קטנות ומטגנים בשמן עד ריכוך.
– קוצצים דק את הפטרוזיליה, הנענע, גבעולי הסלרי והבצל הירוק.
– טוחנים או קוצצים דק את הפיסטוקים.
– מורידים לראש הכרוב את השורש התחתון (החלק הלבן הנוקשה) וחולטים במים רותחים למשך 10 דקות עד שהעלים מתחילים להפרד. מוציאים מהמים ומצננים לחלוטין.
– אופציה נוספת היא להקפיא את הכרוב יום לפני, להניח בקערה ולצקת עליו מים רותחים. עלי הכרוב יפרדו תוך כמה דקות.
– מערבבים את כל מצרכי המילוי.
– חוצים כל עלה לשניים (ללא החלק הקשה באמצע) ומניחים פס, בכמות של כף, מהמילוי בקצה של כל עלה. סוגרים מימין ומשמאל ומגלגלים למעין צורת אגרול.
– מניחים את עלי הכרוב הממולאים בצורה צפופה בתבנית או בסיר שניתן להכניס לתנור.
– מערבבים את כל מצרכי נוזל הבישול ויוצקים מעל הכרוב הממולא.
– ממלאים מים עד לכיסוי הכרוב, מכסים במכסה או רדיד אלומיניום ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך שעה וחצי.
– לאחר שעה וחצי מורידים את הכיסוי וצולים למשך 15 דקות נוספות ב-200 מעלות.
הערות ושדרוגים
– ממש חשוב להשתמש כאן באורז עגול, הוא עושה את כל ההבדל ונשאר רך אבל יציב גם אחרי האפייה.
– אם האורז בפנים עדיין לא מוכן פשוט מכסים ברדיד אלומיניום ואופים עד שהאורז מתרכך.
– הקפידו על תנור בטמפרטורה של 160 ולא יותר אחרת הכרוב ישרף למעלה אבל עדיין לא יהיה מוכן בפנים.
– אפשר לוותר על הפיסטוקים למי שלא אוהב או שאין בבית.
– במקום רכז רימונים אפשר להשתמש במייפל.
האורז לא עובר בישול לפני המילוי?
לא, הוא מתבשל בתוך הסיר. יש כאן בישול די ארוך.
היי רחלי עם אותו מילוי ואותו רוטבאפשר לשים באןתו סיר גם בצל ממלוא ועלי מנגולד?
תודה
האם השימוש בכרוב המוארך למילוי או כרוב רגיל
אם רוצים את זה בשרי?
אם אין רכז רימונים, להחליף את הרכז רימונים למייפל גם במילוי וגם ברוטב? יוצא מתוק מאד?
תודה על המתכון. יש לך אולי תמונות משלב הגילגול? כי זה לא כ”כ ברור מהתיאור מאיזה כיוון מגלגלים את העלה
האם ניתן להקפיא? ואם כן באיזה שלב?
תודה רבה (:
אם רוצים להכין את המתכון בשרי?
יש סוג מסוים של כרוב שעדיף לשימוש?
הכרוב שלי סירב להתרכך והצלחתי להוציא ממנו ממש מעט עלים טובים וגם אלו שהוצאתי היו קשים מדי למרות הבישול הנוסף שעשיתי ולכן האגרולים שלי יצאו כמו ממולאים רגילים כמעט וזה היה ממש מבאס כי יש פה לא מעט עבודה
הי רחלי,
האם ניתן להשתמש באורז לסושי? זה בעצם כמו אורז עגול או שעדיף שלא? והאם ניתן להחליף את הרכז רימונים בסילאן או בדבש?
תודה רבה על המתכון המהמם. ממש ממש מעריכה אם תעני לי ?
ניתן לסדר את הכרוב הממולא בשכבות אחד על השני בסיר?
הסיר שיש לי עמוק
טוב תקשיבי מהממת. אחד המתכונים הטובים שהכנתי. שאפו לך ןכמובן לרעות!
ממש ממש שמחה לשמוע! איזה כיף <3
האם אפשר להחליף את האורז בקינואה? אם כן, איזו כמות?
באותה כמות
רכז הרימונים שיש לי הוא חמוץ יותר מלימון
איך אם כך מייפל מחליף אותו?
האם יש כמה סוגים של רכז רימונים?
נראה מהמם! יש אפשרות לעשות עם אורז מלא עגול?
אפשרי, רק צריך קצת יותר נוזלים ועוד חצי שעה בערך זמן בישול
היי רחלי,
תוכלי להגיד בערך מה גודל הסיר שהשתמשת בו למומלאים?
לרוב 28 או 30
היי! האם הכרוב הוא בשכבה אחת בסיר או בכמה שכבות?
מצטרפת לשאלה אם ניתן לנניח הכרוב הממולא בשכבות. תודה
תודה. יצא טעים מאוד
אפשר להשתמש בבורגול עבה במקום אורז?
אפשר להשתמש בבורגול עבה במקום אורז?
מה ניתן לעשות עם שאריות מילוי? רעיון יצירתי?
להכין כדורים ולבשל בתוך כל רוטב שאת אוהבת
היי רחלי, תודה על מתכון אליפות!
את חושבת שהממולאים ישמרו לי טוב עד יום שני אם אני אכין הכל היום ורק ביום שני אני אוסיף את הנוזלים ואאפה בתנור?
(הירק יישאר טרי?)
היי, רכז רימונים וחומץ רימונים זה אותו דבר?
בדרך כלל כשאנחנו מכינים אורז אנחנו שמים כפית מלח לכל כוס אורז, אז הוספנו כפית מחוקה של מלח (מעבר למה שרשום במתכון) לנוזלי הבישול. יצא מדהים.
וואיי וואיי רחלי. עוד מתכון ממך שהוא אליפות. כל כך טעיםם אי אפשר להפסיק לאכול. כן, הייתי מוסיפה מלח או לחלופין פחות מייפל. תענוג תענוג. נכנס לרשימת הפייבריט. תודה ותרגישי טוב🙏🏼♥️