כרובית היא אחת הירקות שאני הכי אוהבת. אפילו ערכתי ספר שלם שמוקדש לכרובית שכתב בכשרון רב עז תלם המוכשר.
היא מעולה בסלטים בצורת הטרייה, נהדרת בטיגון עם פירורי לחם ממש כמו שניצל ואני בעיקר אוהבת אותה בתנור. כשהיא מתרככת מאוד ומתמסרת בקלות לכל טעם שמוסיפים לה.
הפעם בחרתי לשדך לפרחים הלבנים טעמים חזקים של מתיקות ועוקצנות שמאוד מחמיאים לעדינות שלה. וחוץ מזה, כמה מתכונים אתם מכירים שמכינים בדקה וחצי ואס שולחים לתנור כדי שהוא יעשה את העבודה?
- המתכון פורסם לראשונה במגזין שף של לאשה כחלק ממתכונים שהפקתי למותג הלמנ’ס שהשיקה 2 סוגי חרדל – דיז’ון וגרגירים.
- אל תפספסו: עוגיות גבינה מלוחות עם חרדל ופרג | חזה עוף ברוטב חרדל, דבש וטימין
כרובית בתנור בציפוי חרדל, צ’ילי ומייפל
מצרכים:
1 כרובית בינונית
1 כפית מלח
לרוטב:
1 כף חרדל דיז’ון הלמנ’ס
1 כף חרדל עם גרגרים הלמנ’ס
2 כפות צ’ילי מתוק
2 כפות שמן זית
1 כף מייפל או סילאן
אופן הכנה:
– ממלאים סיר גדול (יותר מגודל הכרובית) במים ומרתיחים. מוסיפים כפית מלח.
– מניחים בתוך המים את הכרובית כשהראש שלה כלפי מטה ומבשלים במשך 10 דקות. שימו לב שהמטרה היא לא לבשל את הכרובית עד הסוף אלא רק להתחיל תהליך של ריכוך שגם מנקה אותה.
– מוציאים ומייבשים היטב את הכרובית ומניחים על תבנית תנור עם נייר אפייה.
– מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ועוטפים את הכרובית ברוטב שנוצר עם הידיים או בעזרת מברשת. מקפידים שכל חלקי כרובית יהיו עטופים ברוטב בנדיבות.
– אופים את הכרובית בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30-40 דקות, או עד שהכרובית זהובה וסכין המוחדר למרכז הכרובית נכנס בקלות. מאוד תלוי בגודל הכרובית שבחרתם. מגישים חם.
הערות ושדרוגים
– מאוד חשוב לייבש את הכרובית אחרי הבישול אחרת הרוטב לא ידבק אליה כמו שצריך. אתם יודעים, מים ושמן.
– לגרסה קצת פיקנטית אפשר להוסיף כף רוטב צ’ילי חריף או 1/2 כפית פפריקה חריפה.
– עדיף להכין את המתכון עם 2 כרוביות קטנות במקום אחת גדולה.
– ניתן למרוח את הציפוי הזה גם על ירקות אחרים כמו בטטה, תפוחי אדמה, כרוב, גזר וכדומה ולאפות אותם בתנור.
נראה מושלם רחלי ! רעיון יפה ויצירתי
מעולה !
אפשר לשים טחינה כרוטב למי שלא אוהב חרדל
כן, רעיון נהדר. גם מיונז אגב עובד.
אפשר להרתיח, לשמור במקרר הכרובית ולהכין עם הציפוי למחרת?
אפשר בלי חרדל גרגירים?
רק באתי לעדכן שזה הפף למתכון הכרובית המועדף עלינו!
אנחנו משתמשים בשתי כפות חרדל דיז’ון (בלי גרגרים) וצילי חריף במקום הצילי המתוק.
אפשר לא לשים מייפל או סילאן?
או להחליף בדבש?