ואז יום אחד פתחתי את המקרר ומצאתי שם חלבה. אין לי מושג איך היא הגיעה לשם, אני בכלל לא בן אדם של חלבה (אלא אם משדכים אותה לשוקולד), אבל עובדה, היא הייתה שם. מחכה לי.
השארתי אותה שם וחזרתי לנוח, אבל היא, היא המשיכה להסתובב לי בראש, דורשת שאצרף אותה לעוד חברים מתוקים. חשבתי וחשבתי למי לשדך אותה ואז נזכרתי בשיחה שלי עם איתי נוי, שסבבה סביב כדורי שוקולד ושאר מיני עניינים, וישר נדלקה לי נורה ורודה בראש. פתחתי שוב את המקרר ובהחלטה של רגע החלטתי לצרף את החלבה לשוקולד לבן, פתי בר, וניל ושמנת מתוקה וליצור כדורי שוקולד לבנים שהם הגרסה המקבילה לכדורי השוקולד הקלאסיים (תודה איתי על ההשראה!).
כי למה בעצם להכין כדורי שוקולד חומים אם אפשר גם לבנים?
ולמי מכם שתוהה לגבי המתיקות של הכדורים, בכל זאת גם שוקולד לבן וגם חלבה, לא תאמינו אבל הם לא מתוקים מדי אלא ממש במידה (הקוקוס והטחינה מאזנים) וחוץ מזה, יש להם מרקמים מגניבים (רכות מהחלבה, פריכות מהעוגיות).
ואגב, אם אתם כבר טוחנים עוגיות, למה שלא תכינו מהן גם כדורי שוקולד עם אוראו ונוטלה? 🙂
כדורי שוקולד לבן וחלבה בציפוי קוקוס
מצרכים:
שרוול פתי בר
80 גרם חלבה וניל (בערך חצי כוס) – ואפשר כמובן גם יותר. תלוי כמה אוהבים חלבה
100 גרם שוקולד לבן
80 גרם חמאה
1/3 כוס שמנת מתוקה או חלב
כפית תמצית וניל איכותית
3 כפות טחינה גולמית
לציפוי:
קוקוס לבן
אופן הכנה:
– מכניסים את הפתי בר ל-2 שקיות (שקית בתוך שקית) ומכים בהם באמצעות מערוך או פטיש שניצלים עד שהנוצרים פירורים קטנים. מעבירים לקערה גדולה.
– מפוריים לתוך הקערה עם הפתי בר את החלבה.
– בקערה שמתאימה למיקרו שמים שוקולד לבן, חמאה ושמנת מתוקה וממיסים, בפולסים של 30 שניות, עד שנוצר רוטב חלב ומבריק. מוסיפים וניל ומערבבים.
– מוסיפים את השוקולד המומס עם החמאה לקערה עם הפתי בר. מוסיפים טחינה ומערבבים היטב. מועכים מעט עם כף כדי שהפתי בר יתרככו קלות. מעבירים למקרר לרבע שעה.
– יוצרים כדורים עם ידיים מעט רטובות ומגלגלים בקוקוס.
הערות ושדרוגים
– אפשר לקלות את הקוקוס על מחבת, ללא שמן, ולצפות בקוקוס קלוי.
– במקום חלבה אפשר לטחון ביחד עם הפתר בר 8 עוגיות אוראו. הם גם יבלטו בצבע שלהם ויצרו כדורים ב-2 צבעים.
– במקום חמאה אפשר לשים שמן קוקוס.
– רוצים לשדרג? מוסיפים לתערובת 50 גרם פקאנים מסוכרים קצוצים דק.
היי, אפשר לוותר על החלבה?:)
הי רחל לפעמים אני מכינה כדורי שוקולד משאריות עוגת שוקולד במקום עוגיות פתי בר. ניראה לי שאנסה את המתכון עם פירורי עוגת וניל שנשארה לי ממתכון אחר שהכנתי. מקווה שיילך כמו עם עוגת השוקולד. השאלה איזו כמות של פירורי עוגה יקבילו לשרוול פתי בר?
כמו כן, אם החלפתי את החלבה בעוגיות אוראו האם להשאיר את הטחינה הגולמית או להמיר למשהו אחר אולי ממרח לוטוס? או ריבת חלב?
תודה 🙂
בערך 2 כוסות, אבל מאוד תלוי כמה העוגה תספוג. תתחילי עם 2 כוסות ואם התערובת תהיה רכה מדי תמיד אפשר להוסיף עוד.
אפשר להשאיר את הטחינה, היא תיתן טעם עדין של חלבה.
הי לך 🙂 רוצה לשאול אם יש דרך להפחית בשוקולד הלבן? מסיבות של טעם לא אהוב כל כך …..
אחרי הפעם המי יודע כמה שאני חוזרת למתכון הזה הרגשתי שאני חייבת לפרגן ולהגיד תודה! 10 דק עבודה ויוצאים כדורים מושלמים (:
היי היי, איזו קערית מתוקה הכנת 🙂
יש לי ממרח חלווה, אפשר לשים אותו במקום החלווה? ואם כן אז באיזו כמות?