סיר שכולם יאהבו – הילדים, המבוגרים, החברים של הילדים. כולם. וכמה קל להכין? מערבבים את כל מצרכי העוף, אין פה אפילו קיצוצים מקדימים, ויוצרים כדורים. צורבים בסיר, מוסיפים תפוחי אדמה ורוטב שצריך רק לערבב וזהו. מכאן הכיריים יעשו את העבודה.
אני אוהבת להכניס את הסיר, באמצע הבישול, לתנור כדי לקבל טעמים עמוקים יותר אבל ממש לא חובה. אפשר לבשל את כדורי העוף האלה גם רק על הגז.
כדורי עוף עם תפוחי אדמה ברוטב עגבניות
מצרכים:
5 כפות שמן זית
500 גרם פרגית טחונה (או חזה עוף טחון)
4 שיני שום כתושות
½ כוס פירורי לחם
½ כפית אבקת סודה לשתייה
1 ביצה L
1 כפית פטרוזיליה מיובשת – לא חובה
6-8 תפוחי אדמה, קלופים
לרוטב:
3 כפות רסק עגבניות
2 כפות פפריקה מתוקה
3 כפות סילאן
2 שיני שום כתושות
½ כפית צ’ילי גרוס – לא חובה
3/4 כפית מלח
¾ כפית בהרט
1 ליטר מים חמים/רותחים
אופן הכנה:
– שמים בקערה פרגית טחונה, שום, פירורי לחם, סודה לשתייה, ביצה ופטרוזיליה ומערבבים היטב.
– בעזרת ידיים משומנות יוצרים כדורים מתערובת העוף ומטגנים עם שמן זית, בסיר סוטאז’ בקוטר 28 ומעלה, עד הזהבה עדינה מכל הצדדים.
– בינתיים חותכים את תפוחי האדמה לקוביות ומוסיפים לסיר. מטגנים יחד עם כדורי העוף במשך 10 דקות.
– מערבבים את כל מצרכי הרוטב ושופכים לסיר. הנוזלים צריכים להגיע עד ¾ גובה תפוחי האדמה עם העוף. אם צריך אפשר להוסיף עוד מים.
– סוגרים עם מכסה ומבשלים על אש נמוכה במשך 30 דקות.
– מעבירים את הסיר לתנור, ללא מכסה, וממשיכים לאפות בתנור על 170 מעלות במשך 40 דקות.
– אם רוצים לבשל ללא תנור פשוט ממשיכים לבשל על הגז עוד 40 דקות – ללא מכסה כדי שהרוטב יצטמצם. מדי פעם מרטיבים את העוף ברוטב.
הערות ושדרוגים
– אפשר להוסיף לכדורי עוף גזר או קישוא מגורד דק.
– אפשר להוסיף לרוטב, בזמן הוספת הרוטב לסיר, כוס גרגירי חומוס מבושלים.
– במקום תפוחי אדמה אפשר להוסיף לסיר, אחרי שכדורי העוף התבשלו בו לפחות 30 דקות, 1 ו-1/2 כוסות אורז או פסטה קצרה ולהמשיך לבשל הכל ביחד עם הרוטב.
– אל תשימו יותר מ-1/2 כפית אבקת סודה לשתייה כי הסודה אמנם מרככת מאוד את הקציצות אבל יותר מדי ממנה והמרקם הופך להיות קפיצי.
– המתכון בשיתוף קוק אנד בייק.
0 תגובות