בימים האחרונים הכנתי המון מתכונים עם תרד. זה קרה די במקרה כי קניתי בטעות שקית של מדליוני תרד (מהשקיות הקפואות בסופר) במקום לקנות ברוקולי אז החלטתי לזרום ולהכין עם זה דברים טעימים כמו מאפינס תרד ללא קמח למשל.
כמה ימים אחר כך, כשהכנתי את כדורי העוף האהובים עלי ביקום, נזכרתי ב-1/3 השקית שנותרה במקפיא והחלטתי להוסיף את זה גם לכדורי העוף. שיערתי שזה גם ירכך את הכדורים כי זה יוסיף נקודות קטנות ורכות של תרד, גם יוסיף טעם עדין וגם לא מעט בריאות. הכי שווה.
כשהסיר היה מוכן, מדיף ריח מטורף בבית, התקשרתי לאמא והודעתי לה חגיגית שיש יותר מדי אוכל (בכל זאת 30 כדורי עוף לבן אדם אחד זה קצת טו מאץ’) ותוך כמה דקות הסיר מצא את דרכו לשאר בני המשפחה.
אז נכון שטעמתי בעצמי וידעתי שזה יצא מעולה, אבל אחרי שגיסתי התקשרה לספר שהאחיין הקטן התלהב מהם בטירוף, ואחרי ששאר בני המשפחה אמרו שיצא היסטרי, הבנתי שאני חייבת לרוץ למחשב ולכתוב לכם מתכון.
כדורי עוף, תרד ואורז ברוטב עגבניות
מצרכים לרוטב:
2 כפות שמן זית
2 בצלים לבנים, קלוף
2 ענפי סלרי, עם או בלי העלים
1 שורש פטרוזיליה, קלוף
2-3 עגבניות אדומות או 1 קופסת שימורים עגבניות מרוסקות דק
1 כף פפריקה אדומה מתוקה
1/2 כפית מלח
מצרכים לכדורי עוף:
כוס מדליוני תרד (מגיע קפוא)
500 גרם עוף טחון
1 גזר, לא חייבים לקלוף
2 שיני שום, קלופות או 1/4 כפית אבקת שום
1 ביצה L
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
1/4 צרור עלי פטרוזיליה – לא חובה
1/2 כוס אורז עגול
1/2 כפית מלח
2-3 כפות פירורי לחם – לא חובה למי שנמנע מגלוטן
אופן הכנה:
– מכינים את כדורי העוף: שמים את מדליוני התרד בצלחת ומעבירים למיקרו למשך דקה עד דקה וחצי. כשהתרד מתרכך סוחטים אותו היטב עם הידיים כדי להפטר מכל הנוזלים. השלב הזה חשוב כדי שכדורי העוף לא יהיו מימיים ורכים מדי. מעבירים לקערה גדולה.
– מגרדים לתוך הקערה את הגזר, על החלק הדק בפומפייה.
– כותשים את השום ומעבירים לקערה ביחד עם שאר המצרכים.
– מערבבים היטב עד שהתערובת אחידה ומעבירים למקרר לחצי שעה.
– בינתיים מכינים את הרוטב: חותכים את הבצלים, הסלרי ושורש הפטרוזיליה לקוביות קטנות.
– בסיר רחב, וחשוב פה סיר רחב כדי שכדורי העוף יתבשלו בשכבה אחת ולא אחד מעל השני, מחממים שמן זית ומוסיפים את הבצל, הסלרי ושורש הפטרוזיליה. מטגנים, תוך כדי ערבוב, במשך 10 דקות או עד שהם מתרככים.
– אם משתמשים בעגבניות חותכים אותן לקוביות קטנות.
– מוסיפים עגבניות חתוכות או עגבניות מרוסקות דק וממשיכים לטגן עוד 2 דקות.
– מוסיפים פפריקה מתוקה, מלח ומים רותחים עד לחצי גובה הסיר. שזה אומר עד לגובה כדורי העוף. אני יודעת שאין פה עדיין כדורי עוף אבל זה בערך הגובה. מבשלים 10 דקות עד שהרוטב מקבל צבע עמוק יותר. זה גם הזמן לטעום ואם חסר מלח או פלפל להוסיף. קחו בחשבון שגם העוף יוסיף תיכף טעם כמובן.
– מוציאים את הקערה עם תערובת העוף ויוצרים כדורים בעזרת ידיים רטובות. מוסיפים לסיר ומנערים את הסיר כדי שהרוטב יכסה את כדורי העוף.
– מבשלים עם מכסה 3/4 סגור במשך 20 דקות ואז פותחים את המכסה ומבשלים עוד 20 דקות עד שכדורי העוף רכים. קחו בחשבון שחלק מהרוטב נספג בכדורי העוף אחרי סיום הבישול אז כדאי שיהיה לכם הרבה רוטב מסביב.
הערות ושדרוגים
– במקום אורז עגול אפשר כל אורז אחר (בסמטי, יסמין, פרסי) למרות שהעגול הכי מעולה בעיני. מצד שני, הנה פה בתמונה הכנתי עם יסמין ועדיין יצא מושלם.
– במקום מדליוני תרד אפשר לשים תרד טרי, קצוץ דק דק, בכמות של 3/4 כוס (אחרי הקיצוץ).
– בבקשה אל תוותרו על הסלרי ושורש הפטרוזיליה, יש אותם בכל סופר והם מוסיפים תועפות טעם. ואם אין? ממירים בכף אבקת מרק.
– למה לא חייבים לקלוף את הגזרים? כי הקליפה שלהם דקה ולא מורגשת בבישול, כי חבל על המאמץ וכי היא גם ככה בריאה. אז למה לקלף.
– במקום גזר אפשר להשתמש בקישוא.
– כמה חשוב אבקת סודה לשתייה? חשוב מספיק כדי שתקפצו לסופר לקנות. הסודה לשתייה מאוד מרככת את העוף וכמות קטנה עושה פלאים. ואם אין ואין לכם כח לרדת לסופר? אני מרשה לכם לוותר :).
– עגבניות מרוסקות דק. אין לי מספיק מילים להסביר כמה חשוב לקנות חברה איכותית. זה הגורם מספר אחד להרס רטבי עגבניות. מה זה איכותית? תשתדלו שזאת תהיה חברה איטלקית. מוטי הכי טובים בעיני אבל גם מאסטרשף הסדרה איטלקית ויש עוד חברה איטלקית ששכחתי את שמה. ואם אתם לא בטוחים? צלמו מהסופר ושלחו לי להודעה פרטית באינסטגרם ואציץ לראות אם זה סבבה.
– רוצים לשדרג? מוסיפים לרוטב, לפני הוספת כדורי העוף, כוס אפונה קפואה או קוביות גזר או שעועית ירוקה.
נראה נהדר!!! ינוסה בהקדם.. מה עם תרד טרי?
וואי זה נראה מדהים, אני מתה.לנסות כבר.
רק שאלה קטנה- באיזה שלב מוסיפים את האורז? פספסתי או שלא כתבת..
לא ברור מה לעשות עם האורז אז אילתרתי- בישלתי את האורז חצי בישול עם המים של הרוטב. את האורז החצי מוכן והוספתי לרוטב בשלב של ה20 דק האחרונות ללא המכסה. האורז התנפח ויוצא תבשיל סמיך אבל מושלם.
אם לא רוצים שהאורז יתנפח כל כך יישאר תבשיל עם רוטב אז מומלץ להוסיף את האורז החצי מוכן ב10 דקות האחרונות.
הי, את האורז מכניסים לתערובת של העוף כמו שהוא? נראה לי שפספסת את החלק הזה… תודה
את האורז מוסיפים כמו שהוא או מבושל
יצא מופלא! הוספתי את האורז ללא בישול. תודה רבה על מתכון נהדר ובכלל על אתר מושקע ונעים מלא במתכונים טעימים שכבר הכנתי ומתכונים שעוד אכין 🙂
יצא ממש מוצלח וטעים. ניסיתי עם בטטה מגורדת במקום גזר, ויוצא טוב. תודה על מתכונים כיפים וטעימים ❤️
הי..יצא טעיםםם מאוד. אני הובפתי כף רסק ..אכן הסלרי ושורש פטרוזילה מוסיפיםם טעםםם מאוד. תודה על המתכון הקליל והטעים.
עשיתי בדיוק חפי ההוראות והאורז לא יצא לגמרי מוכן… איך אפשר לתקן את זה עכשיו כשזה מוכן כבר?
איזה עוף להשתמש? פרגית הולך?
היי.מה אפשר לשים במקום האורז?
מצטרפת לשאלה, אפשר להחליף או לוותר על האורז?
באיזה שלב מוסיפים את האורז?
תודה על המתכון הטעים. אפשר להקפיא?
לא מצויין באיזה שלב להוסיף את האורז
הכנתי, יצא פשוט טעים טעים טעים. בעלי כהרגלו בקודש להעביר ביקורת רק ציין שהיה לו קצת מדי מהרוטב וכדאי להכפיל את הכמויות לכמות רוטב גדולה הקציצות פשוט יצאו עננים, רכות ונימוכות וכיף שהתרד בפנים ומוסיף את הערכים התזונתיים שלו. המון תודה רחלי על מתכונים נפלאים ואתר יפייפה!
האם אפשר להשתמש בהודו טחון במקום עוף טחון? בנוסף, מתי מוסיפים את האורז?
סביר, הרבה עבודה לתוצאה לא מדהימה
האורז בקציצות לטעמי מיותר, לא מוסיף כלום מלבד פחמימות ריקות.
מה שכן יוצא תבשיל עם הרבה חלבון ולא הרבה קלוריות