המתכון הזה מככב אצל אמא שלי בבית כבר שנים. ארוחה שלמה שמכינים בסיר אחד, כזאת שיש בה גם כדורי בשר (אתם יכולים לקרוא לכם גם כדורי עוף), גם רוטב משגע עם אפונה וגזר וגם אורז.
ומה הכי כיף במתכון הזה? שהוא הכי ניתן לשינויים. אפשר להמיר את האורז בפתיתים, בתפוחי אדמה או בבורגול, אפשר להכין את הכדורים רק מעוף או רק מבשר, ואפשר להשתמש בלקט אפונה וגזר (מגיע קפוא) שאני ממש אוהבת ויש לו טעם טיפה מתקתק.
בקיצור, תשחקו עם מה שיש לכם בבית, מבטיחה שיצא טעים גם אם תשנו.
- הכנתם? אני אשמח לראות ולשתף אצלי בסטורי. אל תשכחו לתייג אותי כדי שאוכל לראות איך יצא לכם.
- אגב, לקבוצת הפייסבוק הכי שווה ביקום כבר הצטרפתם? באמת שמדובר בקהילה הכי מדהימה ומפרגנת שיש.
- הנה עוד מתכונים מעולים לארוחות צהריים טעימות וקלות להכנה.
כדורי בשר ואורז ברוטב עגבניות
מצרכים:
300 גרם עוף טחון
300 גרם בשר טחון (עדיפות לצלעות)
1 ביצה
1 בצל לבן
1 גזר, לא קלוף
כף מלח
1/2 כפית סודה לשתייה
1/2 כוס פירורי לחם
1/2 כפית פפריקה חריפה
כפית פפריקה מתוקה
לרוטב:
2 כפות שמן זית
1 בצל לבן
4 שיני שום, קלופות
2 גזרים, לא קלופים
1 קופסת שימורים עגבניות מרוסקות, של חברה איכותית
2 כפות רסק עגבניות
כף דבש או סילאן
כפית שטוחה פפריקה חריפה (אפשר לוותר אם המנה מיועדת גם לילדים)
כף פפריקה מתוקה
כפית אבקת מרק עוף
2 כפות מלח
מים רותחים (כמות באופן ההכנה)
וגם:
1 ו-1/2 כוסות אורז, לא מבושל
1/3 שקית אפונה קפואה, רגילה או עדינה
אופן הכנה:
– כדורי בשר: מגרדים את הבצל על החלק העבה בפומפיה ואת הגזר והשום על החלק הדק. מעבירים לקערה רחבה ומוסיפים את שאר המצרכים. מערבבים היטב ומעבירים למקרר עד שהרוטב מוכן.
– חותכים את הבצל, השום והגזר לקוביות.
– בסיר גדול ורחב מטגנים את הבצל בשמן זית עד הזהבה. מוסיפים את השום והגזר וממשיכים לטגן, תוך כדי ערבוב, במשך 5 דקות נוספות.
– מוסיפים את שאר המצרכים (כולל המים) ומבשלים במשך 15 דקות. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך. מים רותחים: המים צריכים לכסות את כל כדורי הבשר והכמות כאן היא בדיוק פעמיים כמות המים שנכנסת לכם בקופסת שימורים של העגבניות, שזה יוצא בערך 3 עד 3 ו-1/2 כוסות רגילות.
– מוציאים את תערובת הבשר מהמקרר ויוצרים כדורים עגולים עם ידיים מעט משומנות. מניחים בתוך הסיר עם הרוטב. חשוב – אחרי שהכנסתם את כל כדורי הבשר, תוודאו שהמים מכסים את כולם, אם לא, מוסיפים עוד מים רותחים עד כיסוי.
– סוגרים את הסיר ומבשלים במשך 30 דקות.
– פותחים את הסיר, מוסיפים אורז ומערבבים ממש מעט. סוגרים שוב את הסיר ומבשלים במשך 15-18 דקות עד שהאורז כמעט מוכן.
– מפזרים מעל את האפונה ומבשלים במשך 5-10 דקות נוספות עד שהאפונה רכה אבל עדיין נגיסה.
הערות ושדרוגים
– ניתן להחליף את האורז בבורגול, פסטה, תפוחי אדמה או פתיתים.
– במקום אפונה אפשר להוסיף פרחי ברוקולי או פרחי ברוקולי חלוטים.
– במקום גזר אפשר לשים קישואים, גמבה, דלורית או בטטה – חתוכים לקוביות.
– בסיום הבישול ניתן לפזר מעל פטרוזיליה קצוצה. גם צנוברים קלויים יעבדו כאן מעולה.
– אם לא אוהבים בשר בקר אפשר להשתמש רק בעוף טחון.
כמה עגבניות מרוסקות צריך? יש קופסאות שימורים בכל מיני גדלים.
עוד דבר- כתבת לגרד את השום בשביל כדורי הבשר, אבל במתכון זה כתוב רק בשביל הרוטב.
יצא טעייים!! טעם של בית.
ממש שמחה לשמוע. תודה שחזרת לשתף <3
האם אפשר לשים פשוט קילו בשר טחון(עוף) במקום בשר הצלעות?
היי,
יש לי 4 עגבניות רכות במקרר, אפשא להתמש בהן במקום העגבניות המרוסקות מהקופסא ?
תודה
בחלק של הכדורים עצמם כתוב לגרד את השום אבל אין במרכיבים של הכדורים שום
כל מתכון שלך שלמות גם זה טעים עשיתי עם אורז מלא והוספתי בהרט לקציצות יצא היסטרי!
כף מלח ? זו לא טעות ?
הקציצות יצאו מעולות, האורז נשרף ונתן טעם לוואי לא נעים (במיוחד שצריך לערבב מעט).
לדעתי צריך להכין את הכדורי בשר והרוטב בנפרד מהאורז, ויצא שילוב טוב.
יצא מושלם עבדתי בדיוק לפי המתכון. כל הרעיון זה שזה יתבשל ביחד.
לכל אלו שחיפשו באיזו קופסאת עגבניות מדובר – אם 3 עד 3.5 כוסות מים זה פעמיים מה שנכנס בקופסאת העגבניות, מדובר בקופסאת עגבניות של 400 גרם. חבל שהמתכון לא מעודכן עם כמויות מדויקות, בלי להזדקק למשוואות עם נעלם אחד 🙂
הכנתי, יצא טעים מאד.
רק שימו לב – *שתי כפות מלח ברוטב* יוצא רוטב מאד מאד מלוח.
ממליצה להפחית בלפחות חצי…
אחלה מתכון! תודה
טעים מאוד!!! מלוח מאוד! אבל מתכון מעולה