טרייפל היער הורוד – מוס גבינה עם מוס פטל  וקראמבל

Posted on

הנסיכה של החג, קראתי לה כשיצאה מהמקרר, מתהדרת בערימה נאה של פירות אדומים מעל.

והיא אכן כזאת, נסיכה מהאגדות, יפהפיה ועדינה אבל גם נוכחת וגורמת לכולם להסתכל רק עליה.

שילוב מדהים בין מוס גבינה ושוקולד לבן עם מוס פטל שמכינים בדיוק מאותה קציפה רק שלזאת מתווסף גם רוטב פטל שמכינים בשנייה.

וזהו, עם השאר אפשר לשחק. במקום קראמבל בתחתית (למי שממהר) אפשר לשים עוגיות חמאה מפוררות ואפילו עוגה בחושה לבנה כמו עוגת וניל או לימון. ובין לבן מעטרים אותה בפירות. וכמה שיותר מהם.

אני שמתי כאן פירות שמחמיאים למוס פטל כמו תותים ואוכמניות, ופטל כמובן, אבל אפשר לשים גם דובדבנים טריים מגולענים ואפילו קוביות מנגו או נקטרינות או קיווי או כל פרי אחר שהוא רך (נגיד תפוחים לא יעבדו פה).

ומקדימה תשובה לשאלה –פירות קפואים לא יעבדו. הם מגירים נוזלים ויהרסו את המוס.

מה קורה כשקצפת פוגשת גבינה ופטל

ואל תחששו לשחק עם העיטור למעלה. אפשר לפזר גם פרחים אכילים, עלי נענע קטנטנים, נשיקות בשלל צורות וגדלים, ואפשר אפילו להניח מתחת לפירות הר של קצפת ממותקת קלות.

אה רגע, דבר אחרון – אני עיצבתי אותה ככה מבחינת השכבות אבל תרגישו חופשי לשנות. אפשר להניח שכבות יותר דקות ואז לחזור עליהן שוב כדי שיווצרו יותר שכבות בטרייפל ואפשר להכין את אותו המתכון בדיוק רק בכוסות זכוכיות אישיות.

אפשר להכין גם בכלי גדול יותר (4 ליטר) ואז הטרייפל מתחבא בתוכו ממש כמו מתנה ארוזה. הצילום המטורף הוא של דן פרץ והסטיילינג האדיר של נורית קריב

טרייפל היער הורוד – מוס גבינה עם מוס פטל  וקראמבל

הכמות מתייחסת לטרייפל בנפח 3 ליטר ובקוטר 22 או 24 ואפשר להכין גם כקינוח כוסות (בערך 15-20 כוסות תלוי בגודל שלהן)

מצרכים למוס גבינה ופטל:
2 מיכלים (500 מ”ל) שמנת מתוקה 38% – השף הלבן
1 שקית (4 כפות) אינסטנט פודינג וניל
1 כפית משחת וניל (או תמצית וניל איכותית)
2 גביעים (500 גרם) גבינה לבנה 9% תנובה
350 גרם שוקולד לבן

למוס ולרוטב פטל:
2 כוסות פטל או תותים (בבקשה טריים ולא קפואים)
4 כפות אבקת סוכר
1 כף מיץ לימון

לקראמבל:
1 כוס (140 גרם) קמח לבן
1/2 כוס (100 גרם) סוכר לבן
2 כפות (30 גרם) סוכר חום כהה או דמררה
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

להגשה:
אוכמניות טריות
תותים
פטל טרי
נשיקות מרנג לבנות או ורודות מוכנות

אופן הכנה:
– במעבד מזון שמים את כל מצרכי הקראמבל וטוחנים בפולסים עד ליצירת פירורים. אפשר גם לערבל במיקסר עם וו גיטרה ואז לפורר קצת עם הידיים לצ’אנקים. מה שחושב שיהיו פירורים ולא יריעת בצק.
– מפזרים את הקראמבל על תבנית תנור עם נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות עד הזהבה. בערך 15-25 דקות תלוי בגודל פירורי הבצק. מצננים היטב על השיש. שימו לב לבדוק  כבר אחרי 10 דקות שהבצק לא נשרף, מאוד תלוי באיזה עובי הוא על התבנית. מצננים.
– בינתיים טוחנים את הפטל או התותים עד שנוצר רוטב חלק. מוסיפים אבקת סוכר ומיץ לימון ומערבבים. אם רוצים מוס חלק מסננים את הפרי מהגרעינים הקטנים ושומרים בינתיים במקרר.
– ממיסים את השוקולד הלבן במיקרו, בפולסים של 30 שניות עם ערבוב בין לבין, עד שנוצר רוטב מבריק. מצננים עד שהרוטב לא חם אבל עדיין נוזלי. אם השוקולד קצת מתקשה להתרכך אפשר להוסיף לו כמה כפות של שמנת מתוקה והוא ימס בקלות יותר.
– בקערת מיקסר עם וו הקצפה שמים שמנת מתוקה, פודינג ומשחת וניל ומקציפים עד לקבלת קצפת יציבה אבל רכה.
– מוסיפים גבינה לבנה ומערבבים בעדינות.
– מוסיפים את השוקולד המומס ומקפלים ביחד.
– מחלקים את המוס ל-2 קערות. בקערה אחת שמים 2/3 מהמוס ובשנייה 1/3.
– לקערה עם השליש מוסיפים 3-4כפות מרוטב הפטל (את השאר שומרים להגשה). מערבבים היטב. אם רוצים מוס פטל בצבע חזק יותר אפשר להוסיף גם עוד ממחית הפרי אבל לא להגזים כדי שהמוס ישאר יציב יחסית ולא נוזלי.
– מרכיבים: מניחים את הקראמבל בתחתית הטרייפל ומזלפים  חצי מכמות מוס הגבינה. מעטרים בקוביות תותים, פטל טרי ואוכמניות ומזלפים מעל שכבה נוספת של מוס גבינה. מסיימים עם שכבה של מוס פטל.
– את נשיקות המרנג מניחים מעל הטרייפל, ביחד עם הר פירות, לפני ההגשה כדי שהמרנג לא יתרכך במקרר.
– בזמן ההגשה ניתן לשים בצד רוטב פטל למי שרוצה להוסיף או לזלף מעל הנשיקות.

למישהו יש כף להלוות לי?

הערות ושדרוגים
– אם נשאר לכם מהמוס אחרי עיצוב הטרייפל פשוט תעבירו לכוסות ותקבלו גם קינוחים אישיים.
– במקום מוס פטל אפשר להכין גם מוס מנגו. פשוט טוחנים קוביות מנגו במקום הפטל.
– המוס מחזיק במקרר עד שבוע (מומלץ בלי הפירות למעלה).
– כדי להפוך את המתכון ללא גלוטן פשוט ממירים את הקמח בכל קמח ללא גלוטן כמו קמח תמי או בובס רד מיל.
– במקום גבינה לבנה אפשר להשתמש בגבינת שמנת בטמפרטורת החדר.
– צפו בכל מתכוני חוברת שבועות של תנובה.
– המתכון בשיתוף תנובה.

10 תגובות

  1. Rona says:

    נראה מושלם 😍
    בדוק מכינה בשבועות, מאיפה הכלי? ממש נדלקתי גם על ההגשה

    1. שרון says:

      יש כאלה בחנויות של חד פעמי בגודל מעולה, מפלסטיק, ואפשר להשתמש בהם מספר רב של פעמים.

  2. ריטה says:

    נראה מעולה. אפשר להשתמש בקמח שקדים במקום קמח רגיל בגלל אלרגיה ל גלוטן??
    תודה מראש.

  3. נורית says:

    נראה מעולה!!!!
    אני רוצה לשנות למחית פטל, מה הכמות שצריך.
    תודה

  4. טלי אשר says:

    כשערבבתי את השוקולד המומס עם תערובת הקצפת והגבינה הוא הפך לגושים. מה לעשות או איך להימנע מזה בפעם הבאה
    ?

    1. שירה says:

      גם לי זה נהיה ככה.
      ממש מבאס.

  5. שירה says:

    אפשר להחליף את הפירות בעוגיות אוריאו מרוסקות?

  6. אסנת says:

    הי, כשמכניסים את הקרמבל לתנור הוא משתטח לגמרי ומקבלים עוגיה אחת ענקית.
    אחרי שהתקרר פוררתי והשתמשתי.
    לגבי השוקולד הלבן זה נכון מה שאמרו קודמותי, כשמערבבים אותו עם הקצפת הוא מתקשה נוצרים גושים קטנים והקצפת לא חלקה, למרות זאת העוגה שווה כל ביס וזה לא באמת פוגם בטעם
    חוץ מזה העוגה טעימה מאדדדד
    נרשמה התלהבות רבתי

  7. מאי says:

    האם אפשר להכין את כל השלבים, להשאיר במקרר ולהרכיב בערב החג?

  8. אסתי says:

    אפשר להכין עם בישקוטים טבולים במשהו? יהיה פשוט יותר

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend