לא יוצא לי להגיע המון למסעדת סוהו בשנתיים האחרונות, למרות שהיא ממוקמת 10 דקות מהבית שלי, אבל כשאני כבר מגיעה, הדבר הראשון שאני זוללת זה חמוצים. ותמיד מתחשק לי מהם עוד.
יש משהו מאוד ממכר בחמיצות העזה ובמתיקות שמתלווה אליו שפשוט גורם לי לרצות לאכול מהם עוד ועוד.
כשמגיעות המנות העיקריות, ואני צריכה לזנוח את הכרוב והגזר, אני קצת מתבאסת שלא השארתי קצת חמוצים מהצד, שילוו את האורז.
אז כדי לא להתגעגע יותר מדי, וכדי שתמיד יהיה מה לאכול לצד העיקרית, החלטתי להכין את החמוצים האלה בבית. והכי כיף? שעתיים אחרי ההכנה הם כבר מוכנים לאכילה.
חמוצים בסגנון סיני
מצרכים ל-2 צנצנות גדולות (כאלה שנכנס בהן קילו קמח):
1/2 כרוב גדול או כרוב אחד קטן, שטוף
1 ראש כרובית, שטופה היטב
4 גזרים, שטופים
3 מלפפונים קשים, שטופים
6 צנוניות (לא חובה), שטופות
למשרה (מספיק לצנצנת וחצי בערך – אם מכינים כמות גדולה יותר מכפילים כמויות):
3/4 כוס חומץ רגיל (5%)
מיץ מ-1/2 לימון
3/4 כוס סוכר
3 כוסות מים
2 כפות מלח
1 ס”מ ג’ינג’ר טרי, קלוף
כפית שמן שומשום
פלפל צ’ילי אדום או ירוק (לא חובה)
להגשה:
שומשום קלוי
אופן הכנה:
– חותכים את הכרוב לקוביות גדולות ואת הכרובית מפרקים לפרחים, לא גדולים. חותכים את המלפפונים והגזר (עם הקליפה – לא מרגישים אותה כמעט ויש בה המון ערכים תזונתיים) לפרוסות דקות. אם רוצים להוסיף גם צנוניות חותכים גם אותן לפרוסות. מניחים את כל הירקות בקערה גדולה ומערבבים.
– קוצצים דק דק את הג’ינג’ר וחורצים את הפלפל החריף (במידה ורוצים להשתמש בו) עם סכין כך שיהיה עליו חתך. אין צורך לחצות אותו לחצי כדי שהחריפות תהיה עדינה ומרומזת בלבד והגרעינים ישארו בפנים ולא ישתחררו החוצה. מצד שני, אם אתם אוהבים חריף, כמובן שאפשר גם לחצות לחצי או לפרוסות.
– בסיר גדול מניחים את כל מצרכי המשרה, פרט לשמן שומשום ומבשלים על אש גבוהה עד שהנוזל רותח והסוכר נמס לגמרי. מכבים את האש ומוסיפים שמן שומשום.
– מניחים את הירקות בצנצנות ודוחסים היטב, חשוב מאוד לדחוס את הירקות כמה שיותר.
– מכסים את הירקות בצנצנת עם הנוזל הרותח וסוגרים את המכסה. מניחים לחמוצים להתקרר בחוץ עד שהם מגיעים לטמפרטורת החדר ומעבירים למקרר. ואגב, הם כבר טעימים אחרי שעתיים אבל אחרי הקירור הם עוד יותר טעימים.
– מגישים עם שומשום קלוי – הוא ממש מוסיף אז אל תוותרו עליו.
הערות חשובות:
– אפשר להוסיף לירקות פלפלים בשלל צבעים, חתוכים לקוביות, ואפילו קולורבי.
– אם אתם שומרים על הגזרה או על כמות הסוכר, אפשר להמיר חצי מהכמות ב”כמו סוכר” או כל תחליף סוכר אחר.
– אפשר להשתמש בנוזלים של החמוצים לכבישה חוזרת. במקרה הזה אני ממליצה לחמם את הנוזלים שוב, להוסיף 1/3 כוס סוכר ו-1/3 כוס חומץ ולהשתמש. ובכל מקרה לא יותר מפעם אחת.
תודה על המתכון !
שמן שומשום זה מאסט?
ומבחינת יחסים- הכמות של המשרה זה מה שמתאים לכמויות של הירקות במתכון? כי באחד הגדרת ל 2 צנצנות ובשני לצנצנת וחצי
לא מאסט אבל מוסיף.
כן, נורא תלוי פשוט כמה ירקות דוחסים וכמה מקום נשאר. אם חסר לך מהמשרה אפשר להוסיף פשוט מים רותחים עם קצת מלח להשלמה
תודה על המתכון! האם הסוכר הוא רק לטעם? במידה וארצה להשמיט אותו….
כן, הוא גם חומר משמר אבל במקרה הזה יש כל כך הרבה חומץ שהוא בעיקר כאן לטעם. אפשר לגמרי להפחית אם את פחות אוהבת
עשיתי, טעים מאוד!!! שתי שאלות- 1. כמה זמן נשמר במקרר? 2. יש לך עוד מתכוני חמוצים פשוטים ומעלפים כמו זה? ?
תודה רבה!
כיף שאהבת <3
אם לא מכניסים ידיים או כלים שאכלו איתם פנימה, זה יחזיק לפחות חודש.
יעלו עוד ממש בקרוב 🙂
אפשר להשתמש בחומץ תפוחים במקום בחומץ רגיל?
כן
הגינגר חובה?
הי האם אפשר עם חומץ תפוחים?
אפשר
תודה
[…] לחתוך אותה לפרחים ולהכין חמוצים מעולים (הנה מתכון לחמוצים בסגנון סוהו שמכינים עם כרובית) ואפשר כמובן לבשל או לאפות אותה […]
יש אפשרות להחליף את הסוכר בסוכרזית או לוותר על הסוכר בלי לפגוע בטעם?
היי
האם אפשר לשמור אותם בחוץ ,לא במקרר.
אם כן כמה זמן?
היי רחלי, המשרה אמורה לכסות את הירקות עד הסוף? יצא לי שנוזל המשרה מכסה רק עד האמצע ולא עד סוף הצנצנת. תודה 🙂
היי, אם אין לי צנצנת, האם אפשר קופסא סגורה אחרת?
הייי האם אפשר סוכר חום??? נגמר לי הסוכר הלבן 🙁
תודה
ערב טוב, אם שכחתי לקצוץ את הגינגר, זה נורא? הנחתי אותו מקולף בפנים.
היי, עשיתי ויצא טעים פחד!! ממליץ בחום.
אם אין לי צנצנת חמוצים אפשר בקופסת אחסון מזכוכית?
היי איזה משרה אפשר לעשות ללא סוכר שיצא טעים?
אני בטוחה שסוכר מוסיף המון אבל זה פחות טוב לי כרגע.
אפשר עם חומץ בלסמי?
אפשר להמיר סוכר במיפל / דבש?
פשוט שלמות!! יותר טעים מכל מסעדה
מתכון גאוני! כל כך פשוט, כל כך טעים. מקווה שאין בעיה להחליף את הסוכר בתחליף סוכר? אכין עוד פעמים רבות, המון תודה.
היי
האם אפשר לשמור אותם בחוץ ,לא במקרר.
אם כן כמה זמן?
ממליצה להשתמש בחומץ אורז?