איך לא חשבתי על זה קודם. אמרתי לעצמי לפני כמה שבועות כשערבבתי זיתים פשוטים שהיו לי בבית עם לימון ושום. תוך שנייה נוצרו זיתים מיוחדים שכיף להגיש לשולחן לצד גבינות ולחם טוב. וכמה מדהים להגיש ולהגיד – אני הכנתי.
מה שהכי משמח ברעיון הזה, להכנת זיתים מתובלים בבית, זה שאפשר לשחק ולגוון עם הטעמים. לייצר את הטעמים שאתם הכי אוהבים.
אפשר להוסיף תבלינים יבשים כמו זרעי כמון או כוסברה ואפשר לערבב את הזיתים ביחד עם עשבי תיבול טריים או ירקות קלויים כמו פלפלים משלל סוגים. הדבר היחיד שחשוב זה להוסיף לזיתים קצת שמן זית שמחבר את כל הטעמים יחד ושומר על הזיתים בתוך הצנצנת.
זיתים בשום ולימון
מצרכים:
250 גרם זיתים סורים
1/2 לימון
1/2 כוס שמן זית
4 שיני שום, קלופות
1 ענף רוזמרין
4 עלי דפנה
1 כפית זרעי כוסברה
אופן הכנה:
– חותכים את הלימון לפרוסות כמה שיותר דקות.
– פורסים את השום לפרוסות דקות.
– בקערה בינונית מערבבים את כל המצרכים.
– מעבירים לצנצנת זכוכית ושומרים במקרר עד להגשה.
זיתים פיקנטיים על האש
מצרכים:
250 גרם זיתים ירוקים ללא גלעין (הגדולים)
1/2 כוס שמן זית
1 כפית צ’ילי גרוס
עלים מ-3 ענפי טימין
אופן הכנה:
– מניחים את הזיתים בתוך טוסטר לחיצה או על מחבת פסים. אם משתמשים בטוסטר לחיצה סוגרים עד שנוצרים פסים יפים. אם משתמשים במחבת פסים מניחים מעל הזיתים משט כבד כמו סיר למשל כדי שיקבלו צריכה יפה של פסים.
– מערבבים את הזיתים עם שאר המצרכים ושומרים בצנצנת זכוכית.
זיתי קלמטה עם פלפלים קלויים
מצרכים:
250 גרם זיתי קלמטה ללא גלעין
2 פלפלים קלויים – ניתן להשתמש בקנויים
3 שיני שום קלופות
½ כוס שמן זית
חופן עלי כוסברה
אופן הכנה:
– חותכים את הפלפלים הקלויים לרצועות דקות. אם הרצועות ארוכות אפשר לחתוך לחצי.
– פורסים את השום לפרוסות דקות וקוצצים את עלי הכוסברה.
– מערבבים את כל המצרכים יחד ושומרים בצנצנת במקרר.
0 תגובות