לפני שבועיים הגיעה אלי תבנית של דובונים קטנים שהזמנתי מחו”ל. האמת היא, שבכלל לא חשבתי להכין איתם דובוני גומי אלא דובוני שוקולד לקישוט של עוגות אבל ברגע שהתבניות נחתו אצלי היה לי ברור שעוד רגע יהיו פה דובונים צבעוניים כמו בחנות.
ואכן, כמה דקות אחר כך כבר בישלתי קצת מיץ תפוחים שהיה לי בבית (מכל חברה שאתם אוהבים) ביחד עם דבש וג’לטין וראו זה פלא – יצאו דובוני גומי משגעים! ופי מיליון יותר טעימים.
וכמובן, בלי צבעי מאכל.
המתכון כאן מאוד בסיסי ואפשר לשחק איתו בשלל וריאציות. אפשר להשתמש בכל מיץ פרי ואפשר גם מיץ פטל שמכינים עם תרכיז. אפשר גם להוסיף 2-3 כפות מיץ לימון כדי לקבל דובונים חמצמצים ואפשר גם לגלגל אותם בסוכר אחרי שהם מוכנים.
רק שימו לב שמומלץ מאוד לשמור את הדובונים האלה במקרר בקופסה סגורה.
ואגב, מדובר בפעילות נהדרת עם ילדים. תנו להם לבחור את המיץ שהם אוהבים וגם לשחרר אותם מהתבניות ואחר כך לארוז בשקיות קטנות ולשים במקרר.
את התבנית של הדובונים, ועוד חיות אחרות שאפשר להכין גם, תוכלו למצוא פה.
דובוני גומי ממיץ פרי
מצרכים (להמון) דובוני גומי קטנים:
1 כוס מיץ פרי – תפוחים או רימונים או תפוזים
2 כפות דבש או מייפל
3 כפות אבקת ג’לטין
אופן הכנה:
– מניחים את תבניות הדובונים על מגש או צלחת ישרה שאפשר להעביר למקרר.
– בסיר קטן שמים את המיץ והדבש ומביאים לרתיחה עדינה.
– מוסיפים את הג’לטין, לאט לאט (אחרת יווצרו גושים) וכל הזמן מערבבים. אפשר עם מטרפה קטנה או עם כף אבל חשוב לפזר את הג’לטין לאט.
– מבשלים, תוך כדי ערבוב, במשך 2-3 דקות או עד שהג’לטין נמס לגמרי. אם יש גושים קטנים של ג’לטין פשוט מסננים את הנוזלים עם מסננת.
– ממלאים את תבניות הדובונים (שימו לב שאחרי שממלאים קשה להעביר את זה ישר כמו תבנית של קרח כי הכל זז, אז תניחו את התבניות של הדובונים על מגש או משהו ישר) ומעבירים למקרר ל-40 דקות בערך או עד שהדובונים מתייצבים לגמרי.
– משחררים מהתבנית ושומרים במקרר בקופסה סגורה.
הערות ושדרוגים
– נסו להכין נחשים ולטפטף פנימה כמה צבעים של מיץ, יוצא משגע.
– שמועות עיקשות מספרות שאפשר להוסיף לדובונים אבקות ויטמינים לילדים.
נראה מעולה! יש לך מושג לגבי המרה אם רוצים להכים טבעוני/צמחוני עם אגר במקום עם ג’לטין?
יש יחסי כמויות על חבילת האגר
אפשר בבקשה לקבל את הלינק לתבנית הספציפית של הדובי שאת מחזיקה בתמונה?
כן גם הייתי שמחה לקבל את הלינק לתבנית הספציפית הזאת ולא לחלופות
בבקשה:
http://s.click.aliexpress.com/e/bEzGLekY
בטח. בבקשה:
http://s.click.aliexpress.com/e/bEzGLekY
אפשר עם מיץ טבעי סחוט? נגיד תפוחים? או מיצוי פטל?
אפשרי לגמרי
היי נראה מהממם רוצה לעשות עם הילדה , אפשר לסחוט תפוח במכונה לסחיטת מיצים ולהשתמש בזה? ובאיזה מיץ את השתמשת?
השאלה שלי היא לכלל הפירות גם תפוזים גם רימון ואפילו לערבב טעמים
אפשר לגמרי. אני השתמשתי במיץ תפוחים של פריגת. כל מיץ שתרצי יעבוד כל עוד זה משהו נוזלי
אם רוצים להכין אותם צבעוניים, באיזה שלב צריך להוסיף צבע מאכל?
ממש בהתחלה
נראה מעולה!
אשמח לדעת מה הכמות של הג’לטין בגרם.
תודה:)
במילה אחת: תודה-אלופה-שכמותך-על-מתכונים-מטריפים 🙂
באהבה גדולה <3
הכנתי ויצא לי במרקם ג’לי, קצת התבאסתי
נמשיך לקנות בסופר חח
היי נראה מושלם, רק שאלה קטנה, הג׳לטין נוסף לתערובת בשלב שבו המסה רותחת? הרי הוא נוטה להיהרס ב70 מעלות, האם זה נלקח בחשבון לכמות הג׳לטין או שצריך להוסיף אותו בטמפ נמוכה מ70 מעלות?
בנוסף – כמה זה שלוש כפות בגרמים? 45?
תודה 🙂
תודה על רעיון משגע!
עשיתי עם הילדים אבל היה קשה להוציא מהתבנית והדובונים לא יצאו שלמים. במה טעיתי לדעתך?…
איך ניתן להפוך את זה לטבעוני?
היי, הכנתי עם הילדים וזה בשלבי התקררות. האם ניתן להחליף את הדבש בסוכר? אם כן אז כמה?
יצא מושששש!! אפשר גם עם מיץ תפוזים קנוי (שבד”כ יש בו חתיכות פרי)?
איזה כיף! וכן, אין בעיה
למה בעצם צריך את הדבש אם המיץ מספיק מתוק? בשביל המרקם?
אפשר לוותר עליו?
את חושבת שזה יכול לעבוד גם עם קולה? יש לי אחיין שאוכל סוכריות גומי רק בטעם קולה.
ואם כן- להוציא את הגזים לפני הבישול או שלא צריך?
יעבוד. להוציא את הגזים
היי רחלי? אפשר לוותר על הדבש ולהשתמש רק במתיקות מיץ הפרי?
איזה מגניב! הכנתי וזה באמת הרבה יןר שווה מלקנות בסופר!
שאלה קטנה – היה לי קשה לחלץ את זה מהתבנית ויצא במרקם יותר דומה לגלי – מה יכול לגרום לזה?
איך אפשר לחלץ בקלות?
ממש תודה!
היי רחלי איך אני מוציאה את הגזים מהקולה עם אפשר לעשות עם קולה
יאוו את אלופהההה
מה הכוונה מיץ פרי?
תרכיז מתוק כזה שקונים בשימורים יעבוד?
או שצריך להוסיף לו מים כדי שיהיה במתיקות מעודנת (שמתאימה לשתיה)?
תודה רבה רבה! רוצה להכין עם הילדים בקרובבבב
רוצה להכין כבר היום, מקווה שתהיה תגובה ממך…:
יאוו את אלופהההה
מה הכוונה מיץ פרי?
תרכיז מתוק כזה שקונים בשימורים יעבוד?
או שצריך להוסיף לו מים כדי שיהיה במתיקות מעודנת (שמתאימה לשתיה)?
תודה רבה רבה! רוצה להכין עם הילדים בקרובבבב
יאוו את אלופהההה
מה הכוונה מיץ פרי?
תרכיז מתוק כזה שקונים בשימורים יעבוד?
או שצריך להוסיף לו מים כדי שיהיה במתיקות מעודנת (שמתאימה לשתיה)?
תודה רבה רבה! רוצה להכין עם הילדים בקרובבב
מה הכוונה מיץ פרי?
תרכיז מתוק כזה שקונים בשימורים יעבוד?
או שצריך להוסיף לו מים כדי שיהיה במתיקות מעודנת (שמתאימה לשתיה)?
תודה רבה רבה! רוצה להכין עם הילדים בקרובבב
מה הכוונה מיץ פרי?
תרכיז מתוק כזה שקונים בשימורים יעבוד?
או שצריך להוסיף לו מים כדי שיהיה במתיקות מעודנת (שמתאימה לשתיה)?
תודה רבה רבה! רוצה להכין עם הילדים בקרובבבבב
מה אם אין ג’לטין?
מה שמים במקום הג’לטין?
הי
מאיפה התבנית של הדובונים ?