לפני כמה שבועות נפגשתי עם מאיה ורטהיימר כחלק מפרויקט נהדר של תנובה שנקרא “מבשלים שבועות ביחד”. כתבתי על כך רבות בסטורי באינסטגרם אז אתם מוזמנים לקפוץ לשם לקרוא, אבל הזכרתי את זה עכשיו כי כחלק מהפרויקט המשותף שלנו החלטנו להכין 3 מתכונים. עוגת בלינצ’ס במילוי גבינה מתוקה, מגש קממבר עם עגבניות צלויות וריזוטו גריסים שמאיה קראה לו גריזוטו ומאז דבק בו השם הזה.
אז מה זה בעצם ריזוטו גריסים? זה כל מה שטעים בריזוטו רק בלי העבודה הקשה 🙂 ויותר מזה – גם בלי הקושי שבהחלטה מתי להפסיק לבשל את הריזוטו כדי שלא יצא מושי מצד אחד או לא מבושל מספיק מצד שני כמו שקורה עם אורז. בשונה מאורז, גריסי פנינה מאוד סלחניים וכל עוד תדאגו לבשל אותם עד רכות (פשוט טועמים) הם יחזירו לכם ביס מושלם. וגם אם תבשלו יותר זה עדיין יצא אדיר.
אז מה צריך לעשות? לטגן מלא בצל או כרשה, להוסיף גריסי פנינה ונוזלים ולבשל יחד עד שזה רך. לקראת הסוף מוסיפים אספרגוס ואפונה לכמה דקות וזה מוכן להגשה. רך וקרמי, לא כבד מדי ובעיקר נורא טעים.
למטה בהערות כתבתי לכם שלל אופציות לשדרוגים ושינויים. ואל תשכחו לספר לי איך יצא.
- לעמוד הטיק טוק שלי כבר הצטרפתם? בואו בואו טעים שם ויש מלא סרטוני אוכל.
- רוצים לקבל עדכון כשעולה מתכון חדש? הרשמו ממש כאן לבלוג (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
- הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי בעמוד האינסטגרם.
ריזוטו גריסי פנינה עם אפונה ואספרגוס
מצרכים:
3 כפות חמאת תנובה
3 כפות שמן זית
2 כרישה או 3 בצלים לבנים, קלופים
3/4 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1 כוס גריסי פנינה
5 כוסות ציר ירקות או מים
1 מיכל (250 מ”ל) שמנת לבישול 10% או 15% השף הלבן
1/2 צרור עירית
1 כוס אפונה ירוקה עדינה (קפואה)
1 חבילה אספרגוס
1 פרמג’יאנו רג’יאנו COLLECTION
אופן הכנה:
– שוטפים היטב את גריסי הפנינה כמה פעמים במים עד שהם יוצאים צלולים ולא עכורים.
– חותכים את הכרשה או הבצלים לרצועות דקות ומטגנים בסיר רחב עם חמאה ושמן זית עד ריכוך.
– מוסיפים מלח ופלפל ומערבבים.
– מוסיפים את גריסי הפנינה וציר ירקות או מים ומבשלים על אש נמוכה-בינונית, עד שהגריסים רכים. תטעמו ותוודאו שהם רכים. אם צריך עוד מים אין בעיה להוסיף רק קחו בחשבון שתיכף תכנס גם שמנת.
– מוסיפים שמנת לבישול ומערבבים. מבשלים יחד במשך 10 דקות.
– קוצצים דק את העירית וחותכים את האספרגוס למקטעים של 2-3 ס”מ. את החלק התחתון של האספרגוס, בערך בגודל 4 ס”מ, אפשר לחתוך ולזרוק כי הוא סיבי.
– מוסיפים לסיר עירית, אפונה ואספרגוס, מערבבים ומבשלים יחד במשך 5 דקות.
– מגישים עם גילופי פרמג’יאנו רג’יאנו שיוצרים בעזרת קולפן.
הערות ושדרוגים
– ניתן לפזר מעל, לפני ההגשה, צנוברים קלויים או פרוסות שקדים קלויים.
– אם אין אספרגוס אפשר לוותר עליו רק מומלץ להוסיף כוס וחצי אפונה ולא כוס.
– אם אתם משתמשים במים ולא בציר תטעמו לפני שאתם מוסיפים את השמנת כנראה שתצטרכו יותר מלח.
– במקום ציר אפשר להשתמש במים + 2 כפות אבקת מרק או אבקת מרק בצל.
– אם רוצים להמיר את הגריסים באורז, חשוב שיהיה עגול, מוסיפים 3 כוסות מים ולא 5.
– המתכון בשיתוף תנובה.
היי רחלי:) האם אפשר להפוך לפרווה?
יש טעות בכמות המים
נראה לי באמת שיש יותר מדי מים,לא?
הי, כמות המים נכונה?