אין לכם זמן לבלות שעה במטבח? המתכון הזה בול בשבילכם. כל מה שצריך זה להניח בסיר את כל המצרכים, לסגור את המכסה וכעבור 10 דקות תקבלו ארוחה מושלמת.
והכי כיף? אפשר לגמרי לשחק עם הירקות, התוספות ואפילו הרוטב. כתבתי לכם למטה בהערות את כל האופציות לשינויים ושדרוגים.
ויש גם סרטון שתראו כמה קל להכין!
View this post on Instagram
- לעמוד הטיק טוק שלי כבר הצטרפתם? בואו בואו טעים שם ויש מלא סרטוני אוכל.
- רוצים לקבל עדכון ראשונים כשעולה מתכון חדש? הרשמו ממש כאן לבלוג (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
- הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי בעמוד האינסטגרם כדי שאוכל לראות ולהתמוגג.
אטריות שעועית וירקות ברוטב חמאת בוטנים – בסיר אחד!
מצרכים:
80 גרם אטריות שעועית
1 גזר קלוף
1 זוקיני או קישוא
1/4 כרוב לבן
1/2 חבילה טופו (אפשר גם חבילה שלמה)
1 פחית קרם קוקוס (אני השתמשתי ב-GREEN)
1/2 כוס מים
1 כף גדושה חמאת בוטנים (אני השתמשתי ב-GREEN)
1/2 כפית שמן שומשום
2 כפות רוטב צ’ילי מתוק
1/2 כפית צ’ילי גרוס – לא חובה
מלח בנדיבות
אופן הכנה:
– חותכים את הגזר והזוקיני לג’וליינים. חשוב לחתוך אותם לרצועות דקות כי זמן הבישול פה מאוד קצר וחשוב שהם יתרככו בזמן הזה.
– פורסים את הכרוב לרצועות דקות מאוד וחותכים את הטופו לקוביות בכל גודל שאוהבים.
– בסיר רחב ונמוך שמים את כל המצרכים וסוגרים עם מכסה. מבשלים ביחד על אש בינונית במשך 5 דקות בערך.
– בשלב הזה פותחים את הסיר, מערבבים קצת כדי שיהיה בישול אחיד, ומבשלים יחד עוד 5 דקות או עד שהאטריות רכות. תקפידו לערבב כדי שהכל יתרכך. טועמים ואם צריך מוסיפים מלח או פלפל שחור או רוטב צ’ילי.
הערות ושדרוגים
– כיף להגיש את המנה עם בוטנים קצוצים (קלויים או מומלחים) ואפשר גם עלי כוסברה זה שילוב מושלם.
– אתם יכולים לשדרג ולהוסיף כל ירק שיכול להתבשל מהר כמו אפונת שלג, אפונה עדינה, שעועית עדינה, פרחי ברוקולי קטנים וכדומה. אני מדגישה, רק מה שמתבשל תוך 10 דקות.
– אוהבים טעמים אסיאתיים יותר? אפשר להוסיף סויה, טריאקי, מעט ג’ינג’ר מגורד על החלק הדק בפומפייה וכדומה.
– במקום קרם קוקוס אפשר להשתמש בחלב קוקוס. במקרה הזה אין צורך להוסיף את המים אלא אם אתם רואים שהאטריות טרם התרככו אחרי 10 דקות.
– במקום חמאת בוטנים אפשר לשים טחינה גולמית.
כמה גרם/מ״ל זה פחית?
מצטרפת לשאלה
יוצא מדהים! תודה על המתכוו
מתכון מושלם מכינה אותו כך הזמן, כבר המון זמן. זה ממש נכס צאן ברזל אצלנו. מדהים, תודה!!!
הי, אפשר ללא הטופו?
היי עשיתי את זה עם חזה עוף
בכיתי מרוב שזה היה טעים
ותאכלס’ רחלי אמרה שאפשר להוסיף כל ירק שמתבשל תוך 10 דקות אני מניחה שזה עובד גם על חזה עוף או כל מה שאת אוהבת
בהצלחה ובתאבון
אפשר להחליף את הקרם/ חלב קוקוס במשהו לא ״קוקוסי״?
תודה
היי
אני שונאת קוקוס וכל דבר “קוקוסי” אבל זה היה הורס!!
שחכתי בכלל שהיה שם קוקוס רק עכשיו נזכרתי כשקראתי את השאלה שלך
ובסוף שתיתי את המים שנשארו בצלחת🤣
יצא מעולה! תודה רבה 🙂
הוספתי גם מחית קארי אדום וקשיו (בלי הטופו) וקשה לעמוד בפני הסיר הזה….
הי, אשמח לדעת כמה הוספת מהמלית קארי אדום? תודה מראש
מה אפשר במקום טופו?
איך עושים ג׳וליינים מהקישוא והגזר? 😁
תקשיבו לי טוב טוב. רוצו להכין!!! קל וטעים אש. רק בנסיון הראשון, הסיר חוסל תוך רבע שעה. המתכון הזה לוקח את כולם!
נשמע טעים, אבל… 10 דקות זה זמן הבישול, לא ההכנה. סליחה על הקטנוניות, אבל לי לוקח לא מעט זמן לקלוף, לחתוך ג’וליאנים ולשטוף את המנדולינה (בלי מנדולינה זה עוד יותר זמן). רק אומרת. אז זה נראה מתכון מוצלח אבל לא מהיר במיוחד.
מושלם! כל כך טעים.
וואו יצא מעולה! מתכון כייפי לבשל הכל יחד בבת אחת.
יש לי פחית קרן קוקוס 400 מל קופסה 250 מל. בכמה את השתמשת?
מתכון מעולה, מכינה אותו המון!!
אבל האטריות האלו מהשטן! איך לוקחים רק חלק מהשקית הזו של 250 גרם בלי שכל המטבח יהיה אטריות??
נשמע מהמם! יעבוד גם עם אטריות אורז?
יצא טעים ממש!!!!
גם ארוחה בשיא המהירות וגם יצא טעים ממש!
יתרון כפול.
תודה
שמחה ממש לשמוע.
היי,
נראה טוב,
כמה מנות זה כמות אחת?
תלוי כמה רעבים 🙂 בערך 4 מנות.
אפשר ללא טופו? ואפשר להחליף את האטריות באטריות אורז?
שמים את האיטריוץ שעועית ככה, בלי לבשל או להשרות לפני?
הכנתי עם ירוקים (חגיגה ירוקה להקפצה), טופו שטיגנתי קודם, ובסוף הוספתי בצל ירוק…. יצא ככ טעים תודה על מתכון מושלם❤️
מתכון מעולה! מהיר וטעים ממש
היי, נראה מושלם! עובד גם עם טופו חומוס?
במקרה שיש שאריות מהתבשיל – האם אפשר לחמם אותן בתנור? או לבשל אותן מחדש?
אפשר להחליף את איטריות השועית באיטריות אורז, או שצריך בשבילם זמן בישול יותר ארוך?
איזה מתכון נהדר! הגעתי אליו ממש במקרה, כי רציתי מוקפץ ולא היה לי כוח להתחיל קיצוץ והכנה והקפצה. בדקה ורבע חתכתי את הירקות במגימיקס, ועוד 10 דקות בישול. יצא מושלם. המתכון ללא ספק יאומץ קבוע אצלנו. ממש תודה