כמה פשוט ככה טעים וביתי. כי בואו נודה על האמת, אין כמו אורז רך משובץ בהמון נחשי אטריות שחומים שמוסיפים מרקם כיפי לביס.
אז איך מכינים את זה כמו שצריך? הו, בדיוק בשביל לי כתבתי לכם את הכמויות המדויקות ושלבי ההכנה. תצמדו אליהם ומבטיחה לכם אורז נפלא.
צפו בסרטון הכנה:
View this post on Instagram
- לעמוד הטיק טוק שלי כבר הצטרפתם? בואו בואו טעים שם ויש מלא סרטוני אוכל.
- רוצים לקבל עדכון כשעולה מתכון חדש? הרשמו ממש כאן לבלוג (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
- הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי בעמוד האינסטגרם.
אורז נחשים
מצרכים:
4-5 כפות שמן זית
1/2 חבילה (100 גרם) אטריות ביצים דקות למרק
2 כוסות אורז בסמטי או יסמין או פרסי
1 כפית גדושה מלח
1 כף אבקת מרק בצל
4 ו-3/4 כוסות מים רותחים
אופן הכנה:
– בסיר רחב ונמוך מחממים שמן זית ומוסיפים את האטריות. מטגנים אותן עד הזהבה יפה, על אש בינונית, ומקפידים מדי פעם לערבב כדי שלא ישרפו. חשוב להגיע כאן לצבע שחום – זה לוקח בערך 10 דקות.
– מוסיפים מלח ומרק בצל ומערבבים.
– מוסיפים אורז ומערבבים יחד במשך 3 דקות עד שהאורז מצופה גם הוא בשמן.
– מוסיפים מים רותחים, מערבבים וסוגרים את הסיר.
– מבשלים על האש הכי נמוכה במשך 35 דקות וסוגרים את האש (תוודאו קודם שהאורז מוכן ואם לא אפשר להמשיך לבשל עם מכסה סגור עוד 10 דקות). משאירים את המכסה סגור לעוד 10 דקות ורק אז פותחים, מאווררים את האורז קצת עם מזלג ומגישים.
הערות ושדרוגים
– למי שאוהב הרבה אטריות אפשר לשים גם חבילה שלמה של 200 גרם. שימו לב שיש גם חבילות של 400 גרם אז שלא תשימו את זה כי זה המון.
– כן, אפשר בלי אבקת מרק בצל למי שאין בבית.
– אפשר לשטוף ו/או להשרות את האורז קודם אבל לא חובה.
יאמייייי, מאכל ילדות טעיםםםםם
את אלופה🧡💚💛
למה “נחשים” זה דוחה.אף פעם לא קראנו לזה כך.
מאכל ילדות פרסי בשם “רשטקו”.
ההגשה המקורית היא עם רוטב חצילים ועוף בטעם משגע שאין כאלו.
אצלינו קראו לזה אורז עם איטריות ג׳ינג׳יות😀
למיטב ידיעתי קוראים למאכל בצורה הזו “אינטריה” ומקורו במטבח המרוקאי-ישראלי
נכון 🙂
ממש ככה קוראים לזה!
השם נחשים פחות מוצלח….
אני מוסיפה קצת כמון, ואז זה מזכיר לילדים טעם של ביסלי…
הי רחלי ,בישול 35 דקות? בטוח? לא 15 דקות?…
נכון 🙂
ממש ככה קוראים לזה!
השם נחשים פחות מוצלח….
נכנס קבוע לארוחות שלנו. ממש מודה לך!
במקרה שלי, האיטריות ה”דקות” עם האורז הפרסי לא שמרו על הטעם המטוגן, אלא הפכו לאיטריות מבושלות. אז החלפתי אותן באיטריות ממש דקיקות של DARI ויצא בול. את האורז פעם הבא אעשה בסמטי במקום פרסי. נראה לי יעדן את זה עוד יותר.
אטריות ביצים לטבעונים?