אורז כרובית עם ירקות כתומים (אתגר פלאו)

Posted on

שבועיים וחצי לא אכלתי לחם. גם לא אורז, פסטה או קינואה. זה נשמע אולי בקטנה אבל כמי שאכלה עד לא מזמן בעיקר את הדברים האלה זה לא ממש פשוט, וממש לא בקטנה.

בהתחלה בכלל לא הרגשתי בחוסר אבל ככל שעבר הזמן חיפשתי את התוספת הזאת שאצלי תמיד מתפקדת כארוחה.

תנו לי תבשיל קינואה, סלט בורגול או אורז עם ירקות ואני באמת לא צריכה יותר.

אז מה עושים כדי לספק את הצורך? מכינים גרסה מאוד דומה שמורכבת כולה מירקות. בשורה התחתונה יש כאן כרובית וירקות כתומים. הם יכלו בקלות להפוך לירקות בתנור אבל מודה שקצת נמאס לי לאכול אנטיפסטי ולפעמים העין והבטן רוצים גם משהו אחר, כזה שמזכיר בטעם ובנראות את האוכל הזה שאני כל כך אוהבת.

זה אמנם לא אורז ממש, אלא פתיתי כרובית, וזה לא עם סויה (כי אסור לי קטניות/דברים מעובדים) כמו המוקפץ הקלאסי אבל זה טעים בטירוף, זה בריא, זה משמח לי את הבטן וזה מתאים לאתגר הפלאו שהתחלתי לא מזמן.

ולא שאני סופרת את הימים, אבל עוד שבוע וחצי מסתיים האתגר. אני עדיין חוככת בדעתי איך להמשיך אחר כך. האם לחזור לאכול פחמימות וסוכר, האם להתרחק ממוצרים מעובדים ושוקולד? עוד לא ממש החלטתי, וגם לא ממש בדקתי וסיכמתי את היתרונות שהגיעו בעקבות השבועיים האחרונים, אז בינתיים אני עדיין זורמת ושומרת, נראה בקרוב לאן זה ימשיך.

אורז כרובית עם כתומים 

מצרכים:
1/2 כרובית גדולה או כרובית אחת קטנה
3 כפות שמן זית או שמן קוקוס – עדיפות לשמן קוקוס מבחינת הטעם
1 בטטה, קלופה
2 גזרים, לא קלופים
1 בצל לבן, קלוף
2-3 שיני שום, קלופות
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/4 כפית פפריקה חריפה או צ’ילי גרוס או 1/2 צ’ילי טרי
מלח ופלפל גרוס
ביצה – לגרסה טבעונית מוותרים על הביצה
1/4 צרור עלי כוסברה או עירית – לא חובה

אופן הכנה:
– חותכים את הבטטה, הבצל והגזר לקוביות בגודל ס”מ ואת השום לפרוסות או קוביות קטנות יותר.
– שוטפים היטב את הכרובית ומייבשים לגמרי. מגררים את הכרובית על פומפייה על החלק העבה (אפשר לגרר גם את הגזע של הכרובית). עוד אופציה היא לטחון פרחי כרובית במעבד מזון עד שהם מגיעים לגודל קצת יותר גדול מאורז.
– מחממים 1 כף שמן זית או שמן קוקוס בסיר רחב (חשוב חשוב שיהיה רחב אחרת פירורי הכרובית לא יגעו בחום של תחתית הסיר ובמקום להצרב הם יתאדו ויתרככו) ומוסיפים את פירורי הכרובית. מטגנים על אש בינונית-גבוהה במשך כמה דקות עד שהכרובית מתרככת מעט, אבל לא רכה לגמרי. כל היופי שהיא נשארת טיפה פציחה. שימו לב שחשוב לערבב במהלך הטיגון כדי שלא ישרף.
– בינתיים בסיר אחר (כן, חייבים עוד סיר) מחממים את יתרת השמן ומוסיפים בטטה, גזר, בצל ושום ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהבטטה מתרככת וצרובה. אין צורך להתחיל בטיגון הבצל קודם, הוא יתרכך ביחד עם הכל. מוסיפים תבלינים ומערבבים. זה גם הזמן לטעום ולוודא שזה טעים לכם ואם לא צריך עוד מלח.
– כשאורז הכרובית מוכן מוסיפים את הירקות הכתומים ומערבבים מעט על אש בינונית.
– יוצרים באמצע גומה (פשוט מזיזים הכל הצידה לדפנות) ושופכים לתוך הסיר באמצע את הביצה הטרופה. ממתינים דקה ומערבבים עד שהביצה מתבשלת, ממש כמו נטיפי הביצים שיש לכם באורז מוקפץ.
– מוסיפים עלי כוסברה ומגישים.

dsc_0124
אוכל טעים, ספר מצוין ורוח קרירה מבחוץ. מי צריך יותר מזה

הערות ושדרוגים
– במקום פפריקה אפשר לשים אבקת קארי כדי להפוך את המנה לאסיאתית יותר.
– ממש מומלץ להשתמש בשמן קוקוס כי הטעם שלו הרבה יותר מיוחד ומעניין.
– במקום או בנוסף לגזר/בטטה אפשר לשים קוביות דלורית/קישואים.
– קחו בחשבון שהכרובית ממשיכה להתרכך אחרי הטיגון וגם להתרכך שוב כשמוסיפים לה את הירקות הכתומים אז אל תתפתו לטגן אותה יותר מדי בהתחלה, אלא רק חצי בישול/טיגון (שהיא תשאר קצת טרייה/פציחה).
– רוצים משהו קראנצ’י במנה? מוסיפים שקדים פרוסים שקולים מעט על מחבת חמה ללא שמן.

17 תגובות

  1. כרמית says:

    מעולה ינוסה לחלוטין התחלתי אתגר השבוע מקווה להתמיד
    תודה

    1. רחלי קרוט says:

      ההתחלה קשה אבל זה נעשה קל יותר ויותר 🙂 ואם את צריכה עזרה או רעיונות למתכונים כתבי לי ואשמח לעזור

  2. אורית דהן says:

    מתכון מעולה רק שאני מכינה אותו ללא הבטטה
    מכיוון שבטטה זה פחממה שאסורה בדיאטה שלי

    1. רחלי קרוט says:

      בהחלט אפשר לשחק עם הירקות 🙂

  3. קציצות עוף ברוטב פטריות (פלאו) – קרוטית – Krutit says:

    […] גם המתכון הזה, כמו המתכון לאורז כרובית, מתאים לאתגר […]

  4. אורנה says:

    מתכון מעולה. עבר מייד להדפסה ♥

    האם אפשר עד לשלב הביצה, להכין יום קודם ולפני ההגשה לחמם ולהוסיף את הביצה ?

    1. רחלי קרוט says:

      כן, אין בעיה. אבל גם אין בעיה להכין עם הביצה ולחמם הכל ביחד 🙂

  5. נעמה גיל-עד says:

    יצא מעולה!!! תודה.

    1. רחלי קרוט says:

      כיף לשמוע. בשמחה 🙂

  6. לאה says:

    נראה מעולה!!! ניתן לעשות עם כרובית קפואה?

  7. אלינור says:

    איזה כיף , עוד שימוש מצויין לכרובית! קצת שיניתי… השתמשתי בכרישה במקום בצל והוספתי זוקיני עם הקליפה וגם טימין. הבטטה התרככה, הגזר והזוקיני נשארו קרנצ’ים… הרבה זמן לא נהניתי כל כך ממנת ירקות.

  8. ציפי says:

    הביצה חשובה מאוד במתכון? אפשר לותר עליה?

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר לוותר

  9. כרובית בטחינה – כרובית שלמה אפויה בתנור שמגישים עם טחינה – קרוטית – Krutit says:

    […] על פומפייה ולהכין סוג של אורז (הנה, כמו במתכון הזה לאורז כרובית), אפשר לחתוך אותה לפרחים ולהכין חמוצים מעולים (הנה […]

  10. דניאל says:

    אפשר להשתמש בכרובית קפואה?

  11. מגי says:

    תודה רבה על מתכון גאוני! שמן קוקוס, קארי, כוסברה ופפריקה חריפה נותנים ניחוחות הודיים נפלאים!

  12. נעה says:

    ניסינו ויצא נהדר, שמן הקוקוס ממש הברקה. נשמח לעוד מתכוני פליאו

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend