אוסובוקו עם גריסי שיבולת שועל בסיר אחד ובעשר דקות עבודה. בלי לטגן קודם, בלי לבשל, רק להניח הכל בתבנית או סיר וקדימה לתנור.
וכן, זה טעים ורך כמו שזה נראה 🙂
אוסובוקו עם גריסי שיבולת שועל ברוטב סילאן
מצרכים:
1 חבילה גריסי שיבולת שועל סוגת
1/2 כוס חמוציות
1/2 צרור בצל ירוק
1/2 כוס צנוברים
1 כף שטוחה מלח
1/4 כוס סילאן
1/4 כוס שמן זית
2 בצלים, קלופים
10 שיני שום, קלופות
3-4 נתחי אוסובוקו
לנוזלים:
4 כוסות מים
2 כפות פפריקה מתוקה
2 כפות סילאן
1/2 כפית מלח
1/2 כפית בהרט
אופן הכנה:
– קוצצים את הבצל לטבעות דקות ומעבירים לקערה. מוסיפים גריסי שיבולת שועל, חמוציות, צנוברים, מלח, סילאן ושמן זית ומערבבים.
– מעבירים לסיר סוטאז רחב או תבנית עגולה.
– מניחים מעל את נתחי הבשר ואת הבצלים והשום.
– מערבבים את מצרכי הנוזלים ושופכים מעל.
– סוגרים היטב היטב עם נייר אפייה ומעל רדיד אלומיניום (ממש חשוב שיהיה סגור טוב) ואופים בחום עליון תחתון ב-140 מעלות במשך 3-4 שעות. אחרי 3 שעות פותחים ומוודאים שהבשר רך לגמרי. אם לא ממשיכים לאפות עוד.
– מוציאים את הכיסוי ונותנים לבשר להזהיב עוד רבע שעה ומגישים.
הערות ושדרוגים
– אם לא מצאתם גריסי שיבולת שועל אפשר להשתמש באורז (2 כוסות) או בורגול עבה או קינואה.
– במקום בצל ירוק אפשר להשתמש בפטרוזיליה.
– המתכון בשימוש סוגת.
הי
האם אפשר להשתמש בחיטה?
איזה בשר ניתן לשים ולא אוסובוקו?
האם ניתן להשתמש בדבש במקום בסילאן?
היי, קילו אוסבוקו מספיק למתכון?
כמה בורגול עבה ומים צריך אם מחליפים את הגריסים?