00:00 בלילה. מחר צריך לקום בחמש ואני עדיין מול המחשב, שבוע שכזה.
האמת היא, שחשבתי לדחות את פרסום המתכון של האוזני המן למחר אבל נזכרתי שהבטחתי, והבטחות, כמו שאתם יודעים, צריך לקיים.
המתכון שלפניכם נולד אחרי 4 ניסיונות במטבח. בפעם הראשונה ברח לי כל המילוי החוצה, בפעם השנייה שכחתי את אוזני ההמן בתנור (אל תלמדו ממני ושימו טיימר) ובשתי הפעמים האחרות הבצק פשוט לא היה מספיק מוצלח, בעיקר כי החלטתי לוותר על אבקת האפייה.
בסוף זה הצליח, אבל ממש הצליח. ואם אני, שלא ממש מחבבת אוזני המן, חיסלתי 5 במכה, כנראה שיש בהן את כל מה שצריך כדי לשמח.
הסברתי גם בהערות למטה אבל חשוב לי להסביר גם כאן, המילוי שהשתמשתי בו מכיל בראוניז, שוקולד מומס ושוקולד השחר/נוטלה. הבראוניז כאן סופר קריטי כי הוא גם מוסיף טעם עשיר אבל בעיקר סופג את הנוזלים של השוקולד והחמאה וגורם למילוי להשאר יציב אחרי האפייה.
ולפני שאתם נבהלים – מאיפה אביא עכשיו בראוניז – אז יש כמה אופציות מוצלחות. אפשר לקנות היום עוגת בראוניז מוכנה (יש לעלית ולאסם ובטח לעוד חברות שאני לא מכירה), אפשר להשתמש בעוגת שוקולד מוכנה או קנויה ואפשר גם לטחון עוגיות אוראו או פתי-בר. מה שיש לכם בהישג יד. מה שהכי נוח וטעים לכם. וכמובן, אפשר גם להכין במיוחד ואז להשתמש בקצוות של הבראוניז למילוי של האוזני המן וגם להרוויח בראוניז מעולים למשלוח מנות. כאן תמצאו מתכון נהדר לבראוניז ללא קמח.
עדכון אחרי אינספור פעמים שהכנתי אותם מאז שהמתכון עלה – אפשר להכין גם עם ממרח שוקולד בלבד. פשוט מניחים תלולית נדיבה באמצע וסוגרים היטב.
- הכנתם? אני אשמח לראות ולשתף אצלי בסטורי. אל תשכחו לתייג אותי כדי שאוכל לראות איך יצא לכם.
- אגב, לקבוצת הפייסבוק הכי שווה ביקום כבר הצטרפתם? באמת שמדובר בקהילה הכי מדהימה ומפרגנת שיש.
- אל תפספסו: עשרות מתכונים לפורים שאפשר להרכיב מהם משלוח מנות מושלם!
לא בטוחים איך מקפלים את הבצק? הכנתי לכם סרטון!
אוזני המן במילוי שוקולד
מצרכים:
100 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר (רכה אבל לא מומסת)
1/2 כוס (60 גרם) אבקת סוכר
1 ו-1/3 כוסות (200 גרם) קמח לבן
1/2 כפית אבקת אפייה (לא יותר)
1 ביצה L
1 כפית תמצית וניל איכותית
למילוי:
1 ו-1/2 כוסות בראוניז/עוגת שוקולד/ אוראו/פתי בר/עוגיות חמאה/עוגיות שוקולד (הסבר בהערות למטה)
130 גרם שוקולד מריר או חלב
30 גרם חמאה
2 כפות נוטלה או שוקולד השחר או כל ממרח שוקולד שאוהבים
אופן הכנה:
– במיקסר עם וו גיטרה מניחים את כל מצרכי הבצק פרט לביצה ומערבלים על מהירות איטית עד שנוצרים פירורי חמאה גסים. בערך 3-4 דקות.
– מוסיפים את הביצה ומערבלים עד שנוצר בצק, מעט דביק. חשוב לא לערבל יותר מדי אלא רק עד שהבצק מתאחד סביב וו הגיטרה. משטחים מעט את הבצק ומכניסים לשקית. מעבירים למקרר לשעה לפחות (ואפשר גם לילה שלם).
– מכינים את המילוי: מניחים את השוקולד והחמאה בקערה וממיסים במיקרו. מערבבים היטב. מפוררים לתוך השוקולד המומס את הבראוניז או עוגת השוקולד. אם משתמשים בעוגיות (אוראו/שוקולד/פתי בר) טוחנים אותם לפני במעבד מזון או מכניסים לשקית כפולה ומכים בהם עם פטיש שניצל עד שיש פירורים כמו לכדורי שוקולד.
– מוסיפים ממרח שוקולד ומערבבים היטב.
– כשהבצק קר ויציב מרדדים אותו, על משטח מקומח, לעלה דק בעובי 1/2 ס”מ.
– קורצים עיגולים מהבצק עם קורצן או תחתית של כוס רחבה.
– מגלגלים כדור בקוטר 10 שקלים (ראו סרטון) מהמילוי ומניחים במרכז כל עיגול בצק. חשוב לשים די הרבה מילוי כי הוא החלק הכי טעים בעוגיות.
– סוגרים לצורת אוזן המן. כמובן, משאריות הבצק מסביב מכינים עוד אוזני המן (פשוט מכדדרים לכדור גדול ומרדדים שוב).
– מניחים את אוזני ההמן על תבנית עם נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 15-18 דקות או עד שהעוגיות זהובות בקצוות. חשוב לבדוק כבר אחרי 10 דקות את מצב העוגיות, מאוד תלוי לאיזה עובי רידדתם את הבצק, אם יצא לכם בצק מאוד דק הן תהיינה מוכנות די מהר.
– מצננים ומפדרים באבקת סוכר.
הערות ושדרוגים:
– מילוי: כדי שהמילוי לא יברח החוצה ויהיה יציב חייבים להכניס לתערובת כוס וחצי פירורי ביסקוויטים או עוגה. כאן למשל השתמשתי בקצוות של בראוניז שהכנתי יום קודם (הקצוות האלה שתמיד יוצאים קצת יותר יבשים ולרוב זורקים אותם). המלצה שלי? קנו עוגת בראוניז, יש לעלית ואסם, או עוגת שוקולד קנויה או מוכנה, ופשוט פוררו אותה עם הידיים. עוד אופציה היא לטחון במעבד מזון עוגיות שוקולד/אוראו/פתי בר.
– אם אתם אוהבים מילוי קצת יותר נוזלי באוזני המן פשוט תגדילו את כמות הממרח. במקום 2 כפות ממרח שוקולד שימו 4.
– רוצים לשדרג את המילוי? מוסיפים לו, אחרי הערבוב, שערות חלבה או שוקולד צ’יפס או עדשים צבעוניות.
– רוצים מילוי אחר? מחליפים את השוקולד בממרח חמאת בוטנים, ממרח תמרים או כל ממרח אחר שאוהבים. פרג זה כבר סיפור אחר, אם תרצו למלא בפרג כתבו לי בתגובות.
מהמם! כמה אוזני המן יוצאים?
אשמח למתכון למילוי פרג
בסביבות 28 אבל אני הכנתי עוגיות די גדולות, אם קורצים קצת יותר קטן יצאו בסביבות 35
אפשר גם ללוש את הבצק אם אין מיקסר? טיפים בנושא יתקבלו בברכה!
כן, בהחלט.
פשוט שמים את כל המצרכים, פרט לביצה, ומועכים תוך כדי שפשוף של הם בין הידיים עד שנוצרים פירורים. במקרה הזה חשוב לחתוך את החמאה לקוביות קטנות ולא להכניס אותה שלמה.
אחרי שיש פירורים מוסיפים את הביצה ומתחילים לערבב את הבצק עם הידיים עד שהוא מתאחד לכדי בצק חלק. אם הוא מעט דביק אפשר להוסיף טיפה קמח אבל לא יותר מ-2 כפות. הוא יתייצב ויהיה נוח לעבודה אחרי הקירור.
חוזרת על בקשתי למלית פרג
חוזרת על בקשתי למלית פרג
צודקת, פספסתי 🙂
מרתיחים כוס חלב ביחד עם 50 גרם חמאה, 1/2 כוס סוכר ו-3 כפות מייפל או סילאן או דבש (עד שהסוכר נמס לגמרי).
מוסיפים קליפה מגורדת מלימון אחד ו-200 גרם פרג טחון ומערבבים, על אש קטנה, עד שהתערובת מסמיכה.
מורידים מהאש ומוסיפים 1/3 כוס פירורים לבחירה (פתי בר, אוראו, בראוניז, עוגת שוקולד וכו). מערבבים היטב ומעבירים למקרר עד למילוי.
במידה ואני משתמשת בפירורי ביסקוויטים,אני מערבבת אותם גם עם ממרח נוטלה וגם עם השוקולד והחמאה?
כן 🙂
אבקת הסוכר היא לתוך הבצק או לצורך פיזור מעל האוזניים אחרי שיוצאות מהתנור?
לבצק
אפשר עם מערבל ידני?
עדיף פשוט לעבד עם הידיים או במעבד מזון. במערבל ידני יש בד”כ רק וו הקצפה, אלא אם שלך אחר ואז אולי אפשרי.
אוקיי תודה
האם ניתן למלא בנוטלה/ריבת חלב/שוקולד מומס עם חמאה?
עדיף את אחד הממרחים שאמרת + 1/3 מכמות הממרח להוסיף פירורים (פירורי עוגיות/פירורי עוגה)
היי 🙂
לא הבנתי את הכוונה של השליש.
להוסיף לכל כמות ממרח שליש של פירורי עוגיות?
תודה
יצא לי להכין אותן והן פשוט מעולות!! למחרת כבר לא נשארו.
איזה כיף לשמוע! תודה רבה וחג שמח
האם אפשר גרסא טבעונית?
ואם רוצים למלא בפרג??? אי אפשר בלי…..
נראה מעולה, האם אפשר להכין ולשמור במקפיא לפני האפייה? ואם כן, כמה ימים אפשר להקפיא וזה עדיין ישאר טוב?
מצטרפת לשאלה 🙂
פעם ראשונה שאני מכינה אוזני המן ויצא מדהים בזכות המתכון הזה!! תודה רבה לך 🙂
באהבה רבה. ממש שמחה שהצליח <3
אני מעוניינת להכין אוזני המן אבל במילוי מלוח. על איזה מתכון לבצק היית ממליצה? אשמח אם תפני אותי למתכון אחר שלך בבלוג. ואם יש לך הצעות למילויים מלוחים אז בכלל זה יהיה מדהים. תודה!
אני ובתי בילינו זמן איכות באפייה בשבת החורפית שהיתה היום ויצאו פשוט מושלמים!נימוחים עם מילוי של שברי עוגיות ושוקולד השחר..תודה?
קמח שקדים יכול להחליף רת פתיבר הטחונים לדעתך?
היי, רציתי לדעת באיזה כוס מדידה השתמשת
היי,
באיזה קוטר חותכן השתמשת לאוזני המן?
5 ס”מ
הכנתי עם מילוי הפרג שהמלצת בתגובות
בעיני צריך להמתיק יותר את הבצק אם בוחרים במילוי הזה.
יצאו עוגיות נטרליות כאלו … שחסרה בהן הרבה מתיקות
הי הבצק אחרי מספר שעות במקרר דביק ובילתי ניתן לעבודה. מה את מציעה לעשות? הצילו….
האם ניתן להקפיא לפני אפיה או אולי אחרי? והאם זה לא פוגע בטעם או במרקם?
היי:) כמה זמן העוגיות נשמרות בחוץ?
היי..תודה על מתכון מושלם …שאלה
ברולדין יש מילוי קוקוס וציפוי לבן על האוזן ..האם את יודעת איך עושים את המילוי והציפוי?
אפשר להשתמש במחשב שיבולת שועל במקום?
וואו יצא מעולה! גם הבצק וגם המילוי של כדורי השוקולד. תדוה!
אפשר להכין גם פרווה עם שמן ?